Eren Erdem'den mesaj var

Silivri’de tutulan CHP PM üyesi Eren Erdem’in “Adalet orucu” 4. gününde. CHP milletvekili Sertel, ziyaretine gittiği Erdem’in kendisine “Ruhlarımız adalete o kadar aç ki bedenim açlığı hissetmiyor” dediğini aktardı.

Yayınlanma: 31.01.2019 - 11:27
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem’i ziyaret etti. “Adalet orucunun” bugün 4. gününde olan Erdem, Sertel’e “Ruhlarımız adalete o kadar aç ki bedenim açlığımın üçüncü gününde açlığı hissetmiyor” dedi.

Atila Sertel dün cezaevinde tutuklu bulunan Eren Erdem’i ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Ziyaretin ardından Cumhuriyet’e değerlendirme yapan Sertel, “SEGBİS’de davası vardı onun ardından görüştük. Bugün (dün) adalet orucunun 3. gününde. Sağlık durumu iyi görünüyor fakat rengi biraz sararmış. Nasıl olduğunu sorduğumda, ‘ruhlarımız adalete o kadar aç ki bedenim açlığımın üçüncü gününde açlığı hissetmiyor’ dedi. Adalet orucu ile Türkiye’nin gündeminde kalacağını ve buna kararlılıkla devam edeceğini söyledi. 4 Şubat’ta 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutukluluk incelemesi yapılacak. Mahkemenin dinleyeceği son bir tanık olduğunu ve tanığın lehine olduğunu belirtti. O nedenle 4 Şubat’ta mahkemenin sözünde durarak onu tahliye edeceğine inancı tam” dedi. Erdem’in ailesi için de oldukça endişeli olduğunu anlatan Sertel, “Tüm ailesini özlüyor. Bunun yanında babasının işten çıkartılması, ailesinin ekonomik durumu için canı sıkkın. Hem kendi, hem de ailesi için adaletin tecelli etmesini bekliyor” ifadelerini kullandı. Erdem’in iki davasının para cezası ile sonuçlandığını söyleyen Sertel, bu cezaların partinin kurduğu fondan ödeneceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler