HDP'den "Emek, Barış ve Adalet" mitingi

HDP'nin "Emek, Barış ve Adalet" mitingi Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 03.02.2019 - 18:26
Abone Ol google-news

HDP tarafından Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi yapan HDP milletvekili Leyla Güven ve cezaevlerindeki siyasi tutuklulara dikkat çekmek için “Emek, barış, adalet” mitingi düzenlendi.

Polisin tüm ara sokakları kapatarak yoğun güvenlik önlemi aldığı mitinge HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Ahmet Şık, Garo Paylan, Musa Piroğlu, Oya Ersoy, HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ile çok sayıda partili katıldı.

Mitingte konuşan Sezai Temelli, Türkiye’ye barışın gelmesi için Abdullah Öcalan üzerindeki “tecritin” kaldırılmasının gerektiğini belirterek, “Ülkenin her yerinde adaletsizlik fışkırıyor. Bu adaletsizliğe karşı direniş sürüyor, sürecek. Bu zulme, adaletsizliğe karşı direnişin en önünde direnen Leyla Güven’e selam olsun. Çok iyi biliyoruz ki bu ülkeye barış, adalet, demokrasi gelecekse en önce bu tecrit yıkılmalı. Leyla Güven bu tecriti kırmak için direniyor. Bu adaletsizliğe son vermek için seslerine ses katıp her yere ulaştırmalıyız” dedi. Temelli, “Ülkedeki en büyük sorun tecrittir. Tecrit kırılmadan birincil soruna Kürt meselesini koymamak gerekiyor. Bu sorunun muhatabı Öcalan’dır” ifadelerini kullandı. 

‘Yöneten biz olacağız’
Yerel seçimlerde güçlü adaylar çıkaracaklarını belirten Temelli, “HDP’yi yerellerde yeniden iktidara taşıyacağız. Yerel demokrasi inşa edeceğiz. Yöneten biz olacağız. AKP- MHP bloğunu Türkiye’nin her yerinde gerileteceğiz. Tüm ittifaklarımızla temsiliyet gücümüzü arttıracağız. 31 Mart bizim için çok önemlidir. 1 Nisan’da yeni bir Türkiye’ye uyanacağız” diye konuştu. Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP’yi hedef alarak kendi suçlarını gizlemeye çalıştığını söyledi.

Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının düzeltilmesi için 89 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven de barkovizyonla ekrana bağlanarak alanda bulananları selamladı.
Mitingin ardından Abdullah Öcalan lehine slogan atıldığı gerekçesiyle polis bir gruba müdahale etti. 14 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler