Mansur Yavaş: Belediye yurttaşın parasını israf edemez

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, belediyenin yurttaşın parasını israf etmeye hakkının olmadığını belirterek “Belediye yurttaşın parasını harcıyor bu yüzden yurttaşın önceliklerini dikkate almak zorunda. Ankara’ya yapılan kapılar, saat kuleleri, Çin’den gelen bir sürü oyuncak görüyorsunuz. Borçlanma sebeplerinden biri de Ankapark” dedi.

Yayınlanma: 12.02.2019 - 17:50
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş; Başkent, Anadolu ve Ankara Sanayi Odası (ASO) 2. ve 3. organize sanayi bölgelerinin yönetim kurulu başkanları ve üyeleriyle Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde bir araya geldi.

‘Açıkta yurttaş bırakmayız’

Yavaş, yurttaşın parasının kullandıkları için önceliğinde yurttaşın isteği olduğunu söyledi. Yavaş, “4 organize sanayinin yan yana bulunduğu alanın, Eskişehir Yolu’na halen bağlanmamış olması kabul edilebilir bir şey değil. Alt yapı ve ulaşım sorunlarını çözeceğiz” dedi. Asgari ücretle çalışırken işe gitmek için iki vasıta kullanan yurttaşlara yol yardımında bulunacaklarını belirten Yavaş, “Bir önceki seçimde de vadetmiştik. Ama bizi seçmediler. Yardıma ihtiyacı olan ailelerin cebinden 5 yılda toplam 15-20 bin lira çıkmış oldu. Biz ekonomik kriz varken gerekirse birkaç metro hattımızı erteler, yine de Ankara’da açta açıkta hiçbir yurttaşımızı bırakmayız” dedi.

‘Tasarrufla işe başlayacağız’

Yavaş konuşmasının ardından, sanayici iş insanlarının sorunları dinleyip, sorularını yanıtladı. “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok fazla borcu olduğu söyleniyor. Ankara’nın iyi yönetilmesi için ne gerekiyor?” sorusunun üzerine Yavaş, şöyle konuştu:

“Belediye yurttaşın parasını harcıyor bu yüzden yurttaşın önceliklerini dikkate almak zorunda. Ankara’ya yapılan kapılar, saat kuleleri, Çin’den gelen bir sürü oyuncak görüyorsunuz. Borçlanma sebeplerinden biri de Ankapark mesela. Su keza öyle. Önce yüzde 30 sonra yüzde 17 ucuzlatıldı. Allah’ın nimetinden bir katrilyon kar edildi. İnsani değildir. Belediye kaynaklarının uygun kullanılması gerekir. İmar rantı mesela. İmar plan ve yönetmeliklerine aykırı olmadığı takdirde bu rantın büyük kısmını belediyeye aktarılması gerek. Ankara’da tasarufla işe başlayacağız.”

‘Yurttaş ile sözleşmeli üretim’

Ankara’da çok fazla ölü yatırım olduğuna dikkat çeken Yavaş, “Meslek odalarının, üniversitelerin yapılmasın dediği ne varsa yapıldı. Ağaçlar dikildi. 140 liraya alınan ağaçlar 1400 dolara geldi. Peki gelen ağaçlar Ankara’nın iklimine uygun mu? Kendi yurttaşımız ile sözleşmeli üretim yapacağız. Dışarıdan bitki getirmeyeceğiz. Ankara’nın birçok geliri var. Bir yandan borç ödenirken bir yandan gelirlerle birçok şey yapılabilir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler