Özel resepsiyona protesto

Erdoğan, Davutoğlu ve Çiçek, eşleriyle odaya geçti, Bahçeli ‘rezalet’ diye tepki gösterdi.

Yayınlanma: 02.10.2014 - 00:10
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Meclis’in yeni yasama yılı resepsiyonuna, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in TBMM Genel Kurul Salonu’nun arkasındaki “dinlenme odasında” eşleriyle ve AKP yöneticileriyle “özel resepsiyona” MHP lideri Devlet Bahçeli’nin protestosu damgasını vurdu. Erdoğan’ı gördüğünde arkasını dönen Bahçeli, “Böyle rezalet görmedim” diyerek Erdoğan’ı protesto etti.
Askerler katılmadı: Resepsiyona Genelkurmay Başkanı Necdet Özel başta olmak üzere askerlerin katılmaması dikkat çekti.

Resepsiyona ilk olarak MHP lideri Bahçeli, sonra da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Bir süre sonra salona eşi Emine Erdoğan ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa bir süre çevresindekilerle sohbet ettikten ve gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra Cemil Çiçek ile birlikte dinlenme odasına geçti. Davutoğlu da salona girer girmez eşi Sare ile birlikte doğrudan Erdoğan ve Çiçek’e katıldı. Yaklaşık 15 dakikalık özel görüşmenin ardından Erdoğan, salondan ayrılırken; Davutoğlu gazetecilerle sohbet etti. Erdoğan, Davutoğlu ve Çiçek’in özel görüşmesine en sert tepki Bahçeli’den geldi. ‘Sezar gibi’: Erdoğan’ın Roma İmparatoru Sezar gibi davranmakla suçlayan Bahçeli, “Milletin asli unsuru olmasam terk ederdim. Sezar gibi ayrı bir odaya çekilmek yakışık almadı. Bu devleti her şeyiyle tahrip ettiler. Bu da başka bir örneği. Kapıya da iki tane koruma dikmişler kimse girmesin diye. Böyle rezalet görmedim” diye sert tepki gösterdi. Erdoğan odadan çıktıktan sonra Bahçeli, Cumhurbaşkanı’na arkasına dönerek bu durumu protesto etti. Bahçeli ile Erdoğan arasında hiçbir temas yaşanmazken, Başbakan Davutoğlu Bahçeli’ye tezkereye verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Bahçeli, TBMM Başkanı Çiçek ile de bir süre sohbet etti.

Süleyman Şah konusu:

Erdoğan, soru üzerine tezkerenin oluşturulmasında IŞİD’e karşı kurulan koalisyon temsilcileriyle hem kendisinin hem de Başbakan ve Dışişleri Bakanı’nın görüşmeler yaptığını belirterek “Ama bu görüşmelerin içeriği şu anda konuşulamaz” dedi. Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD
tarafından çevrelendiği iddialar için “Bunların hepsi şu anda uydurma şeyler. Herhangi bir şeyin olması durumunda tavır bellidir. Hassasiyetimiz zaten korunmaktadır” dedi. Davutoğlu ise CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun AKP’nin IŞİD’e destek verdiği yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine
“IŞİD’e ve benzer terör örgütleriyle mücadele için tezkere gönderiyoruz. CHP için ve HDP için sınav günüdür. Kim IŞİD’in yanında, kim karşısında göreceğiz. Kılıçdaroğlu’na özellikle söylüyorum tezkereye hayır derse, tarihe IŞİD’in yanında yer almış biri olarak geçecektir” diye konuştu.

Heykel tartışması

Meclis resepsiyonunda hazırlanan balkabağı ve karpuzdan yapılan heykeller, davetlilerin ilgi odağı oldu. Yemek bölümünde konuklara servis edilmek üzere sunulan heykellerden bazılarının kime benzediği konusunda sosyal medyada tartışmalar oldu. Konuklar arasında da gülüşmelere yol açtı.

Kılıçdaroğlu: IŞİD işin perdesi

Tezkereye “hayır” diyeceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Tezkereye şöyle bir baktığımızda, sanki IŞİD terör örgütü işin perdesi ama ‘Suriye ile nasıl mücadele edeceğiz?’ anlayışı görüyoruz. Doğru bir tezkere olarak görmüyoruz” dedi. CHP Lideri, “çözüm süreci”yle ilgili yeni kurullar konusunda da “Güven yok. Karşılıklı aldatmalar var” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler