"İşgal hareketine girdiler"

Erdoğan, 8 Mart'ta polis müdahalesine tepki olarak ıslık çalan kadınları yine hedef alarak "işgal hareketi" olarak niteledi.

Yayınlanma: 14.03.2019 - 18:39
Abone Ol google-news

<video:1287066>

 

<haber-dikey:1287921,1287621,1287024>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Yenimahalle’de düzenlenen mitingde 8 Mart'ta Taksim'de düzenlenen yürüyüş için “Bir işgal hareketine girmek istediler” dedi.

Taksim’deki 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü'nden görüntüleri izleten Erdoğan, “Siz bu ezan düşmanları ile berabersiniz. Meral Hanım siz ezan düşmanları ile berabersiniz. HDP’yi söylememe zaten gerek yok. Üzülerek söylüyorum ki saadet de onlarla beraber. Bayrağımızı yakanlar bunlar. Bu dörtlü çete bunlarla beraber mi? Ezanımıza tahammül edemeyenler bunlar. Utanmadan CHP’nin sözcüsü ‘Onlar düdükleri polise karşı öttürdüler’ diyor. Siz kimi aldatıyorsunuz? Bu milleti enayi mi zannediyorsunuz?” diye konuştu. Erdoğan, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili kanunu hatırlatarak 8 Mart günü İstanbul Valisi’ne izin alıp almadıklarını sorduğunu, gösterinin izinsiz düzenlediği yanıtı aldığını söyledi. Erdoğan, “Bir işgal hareketine girmek istediler” şeklinde konuştu.


"ESENBOĞA'YI BİZ YAPTIK"
AKP döneminde Ankara'ya yapılan hizmetlerden söz eden Erdoğan 1955'ten beri hizmet veren Esenboğa Havalimanı'nı kendilerinin yaptığını iddia etti.

Erdoğan, "Asrın projelerini hayata geçirdik karşımızda CHP'yi bulduk. Soruyorum size biz göreve geldiğimizde 17 yıl önce Ankara'da böyle bir havalimanı var mıydı? Bu havalimanını biz yaptık. Havalimanından ta şehre kadar adeta bir otoyol gibi bir yolu Melih Bey'in başkanlığı döneminde büyükşehir belediyemiz yaptı." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler