Cumhur İttifakı'na kızdı CHP için çalışacağını açıkladı!

AKP, Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin adayı Tuncay Kılıç’ı destekleme kararı almıştı. Karara tepki gösteren AKP’li Nihat Sönmez, partisinden istifa ettiğini ve CHP için çalışacağını açıkladı.

Yayınlanma: 15.03.2019 - 15:10
Abone Ol google-news

AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nihat Sönmez, partisinden ve görevinden istifa ettiğini açıkladı. Konu hakkında açıklama yapan Sönmez, Erdemli ilçesindeki MHP adayını kastederek "5 katı fazla oy aldığımız bir başka partinin adayını desteklememizin bizlerden istenmesini de kabul edemiyorum. İlçede CHP adayının kazanması için elimden geleni yapacağım" dedi

.CHP’NİN ADAYINI DESTEKLEYECEK

Sözcü'de yer alan habere göre, konuyla ilgili açıklama yapan Nihat Sönmez, CHP’nin Edremit adayı Selman Hasan Arslan’ı destekleyeceğini duyurdu.

“ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Sönmez yazılı olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Bugüne kadar büyük bir onurla yapmış olduğum AKP Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği ile AKP Edremit Belediye Meclisi üyeliğinden ve yine mensubu olduğum Edremit AKP üyeliğinden istifa ediyorum. Onca değerli mensubu bulunan AKP'nin Edremit'te belediye başkan adayı gösterememesini hazmedemiyorum. Ve açıklıkla söyleyebilirim ki bir çok AKP’li kardeşimin de bunu içine sindiremediğini üzülerek görüyorum. Bunun da ötesinde yaklaşık 5 katı fazla oy aldığımız bir başka partinin adayını desteklememizin bizlerden istenmesini de kabul edemiyorum. Bu duygularla partime faydalı olamayacağımı da görüyorum. Ancak 31 Mart günü Edremitimizi gelecek 5 sene yönetecek yeni bir belediye başkanı seçecek olmamız karşısında, bugüne kadar olduğu gibi Edremit için yine bir şeyler yapmak istiyorum. Bunun için mevcut adaylar içinde Edremit için en uygun aday olduğunu düşündüğüm ve 2009-2014 yılları arasında Zeytinli Belediyesi’nde birlikte çalıştığım CHP Edremit belediye başkan adayı Selman Hasan Arslan‘ın 31 Mart günü başarılı olması için elimden geleni yapacağımı buradan ifade ediyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler