CHP Şişli adayı Keskin, projelerini anlattı

CHP Şişli Belediyesi başkan adayı Keskin, yapacakları çalışmalar ve projelerle, 5 yıl sonra ilçede oturan herkesin ‘İyi ki Şişli’de oturuyorum’ diyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 15.03.2019 - 21:07
Abone Ol google-news


CHP Şişli Belediyesi başkan adayı Muammer Keskin, Şişli’nin toplumcu belediyeciliğe örnek ilçelerden olacağını belirterek “Kuracağımız mahalle meclisleri ile yurttaşları yönetime dahil edeceğiz, katılımcı bütçe anlayışımızla gelir gider dengesinde yurttaşların söz hakkı olacak. Bu şehir kadim bir şehir. Şişli de İstanbul’un başkenti olan ilçelerden biri. Şişli’nin kayanaklarını Şişli halkı için kullanacağız” dedi. Keskin, Cumhuriyet’in sorularına şu yanıtları verdi:

- Şişli’nin en temel sorunu nedir?

Temel sorunlarımız trafik, otopark ve yeşil alan. Trafikle ilgili sorunu CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayımız Ekrem İmamoğlu ile ortak projeler geliştirerek çözeceğiz. Otopark sorunu için 31 noktada toplamda 10 bin araçlık otopark projemiz var. Çevre ve yeşil alanla ilgili binalarımızın iç bahçeleri atıl durumda. Bunları kullanılabilir hale getireceğiz. Tespitini yaptığımız alanlarla birlikte 1 buçuk milyon metrekare yeşil alanı ilçemize katacağız.

- Şişli için diğer alanlarda nasıl projeler hazırladınız?

Kentsel dönüşüm alanında toplum çıkarına hareket ederek komşularımızı yeni yaşam alanlarına kavuşturacağız. Mahalle kültürümüzü yeniden canlandıracağımız ‘mahalle evleri’ kuracağız. 21. yüzyılda çocuklarını dışarıda yıkayan, tuvaleti banyosu olmayan evler var. Bu ayıbı kimse taşıyamaz. İlk dokunacağımız mahalleler buralar olacak. Mevcut kreşleri koruyup yenilenmeye çocuklardan başlayacağız ve kreş sayımızı artıracağız. Kadınlar için mahalle evlerimizi çoğaltacağız. Kadın sosyalleşecek ve üretime katılacak. Dezavantajlı gruplar bizim için çok önemli. Onlar için Şişli yaşanır bir yer olacak. Hayvan dostlarımızın bakımı için ‘gezici bakım istasyonu’ kuracağız. 5 yıllık görev süremizin sonunda herkes “İyi ki Şişli’de oturuyorum” diyecek. Bu konuda çok iddialıyız.

‘Kaynaklar halk için’

- İlçede ön plana çıkarmak istediğiniz en temel unsur nedir?

Şişli’de CHP marka değeri olan bir partidir. Şişli önümüzdeki günlerde rantla değil, toplumcu belediyecilik örnekleriyle anılacak. Kuracağımız ‘mahalle meclisleri’ ile yurttaşları yönetime dahil edeceğiz, katılımcı bütçe anlayışımızla gelir gider dengesinde yurttaşların söz hakkı olacak. Kent konseyimiz aktif olarak çalışacak. Ben rantçı belediyecilik yapmayacağım. Bu şehir kadim bir şehir. Şişli de İstanbul’un başkenti olan ilçelerden biri. Şişli’nin kayanaklarını Şişli halkı için kullanacağız. Şişli belediyesinin 9 tane önemli taşınmazı geçmiş dönemde belediye başkanlığı yapmış birinin 1 lira karşılığında üzerine geçirilmişti. Göreve geldiğimizde yasal yollarla bu malları geri alacağız. Hem hizmetiyle hem geliriyle Şişli zengin bir belediye olacak. Şişli’yi bir avuç rant çetesinin elinden kurtaracağız.

- Şişli nasıl bir kent kimliğine sahip olacak?

Şişli deyince akla kültür-sanat gelecek. Her sanatçı kendine Şişli’de yer bulacak. Yazarından çizerine kadar nefes alabilecekleri alanlar yaratacağız. Osmanbey ve Nişantaşı dünyanın en önemli merkezlerinden. Bu bölgelerde çok sayıda turist ağırlıyoruz. Bu bölgede bir marka yaratacağız ve yurtdışından gelen vatandaşları ağırlayacağız. Onları sadece ticarete değil, sosyal aktivitelere de katacağız. Dünya ölçeğinde bir kent yaratacağız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler