Erdoğan'dan AP'nin Türkiye kararına tepki

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İzmir'de düzenlediği ilk ortak mitingde Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararına sert tepki gösterdi. Erdoğan, Bahçeli'yi de överek "Son yılların en dirayetli siyasetçisi ifadesini kulandı.

Yayınlanma: 17.03.2019 - 15:13
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 31 Mart yerel seçimleri için ilk ortak mitingi İzmir'de yaptı.

BAHÇELİ: EY HAÇLILAR GELİN DE GÖRELİM

Bahçeli, konuşmasında yine 'beka' vurgusu yaparak "Biz bağımsız yaşamak için şehitlerimizden duamızı aldık. Milli mücadele duruşu ile Cumhur İttfakı’na ruh verdik. Milli bekamız için bir araya geldik." ifadelerini kullandı. Yeni Zelenda’da gerçekleşen katliama değinen Bahçeli, “Sosyal medya hesabından 70 sayfalık manifesto yayınlayan Haçlı kalıntısı Türk milletine mesajlar yazmıştır. Avrupa’ya gidersek bizi öldüreceklermiş. Tüm cami ve minareleri yıkacaklarını; İstanbul’un bir Hristiyan kenti olacağını iddia ediyor. Ey Haçlılar biz buradayız, gelin de görelim. Ey Haçlılar bekliyoruz sizi, hadi gelin de kanınızda boğalım. Beka sorununa inanmayan çulsuzlar, çapulcular. Nasılsınız iyi misiniz? Türkmenistan düşmanlarının emellerini hala fark edemediniz mi? Hiç kimse beka sorunu yok demesin. Yeni Zelenda’da bir cani tarafından sıkılan kurşunlar hepimize isabet etmiştir. Kanı dökülen sadece mazlum kardeşlerimiz değil, hepimizdir. Şimdi yerine oturdu mu beka sorunu, şimdi yerine oturdu mu 31 Mart seçimlerinin niçin beka seçimi olduğu. Biliniz ki zillet İzmir’i her gün zehirliyor. Çanakkale’de yendiklerimizi, İzmir’e kadar kovaladıklarımız tekrar karşımızdalar. Bu nedenle tek çözüm Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Cumhur İttfakı’dır. Bir olursak Çanakkale’de olduğu gibi bu milleti geçemezler. El ele verirsek Türkiye’yi yenemezler. Cumhur İtitfakı’nda kucaklaşırsak Cumhuriyeti asla yıkamazlar” diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE: SON YILLARDAKİ EN DİRAYETLİ SİYASETÇİ

Bahçeli'nin ardından kürsüye gelen Erdoğan, Bahçeli için "Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi" ifadesini kullanarak, "Sayın Bahçeli ile birlikte ülkemizin önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz." dedi.

"HANIM KARDEŞLERİME BAKIYORUM HERKES İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNİYOR"

İktidarın yaşam biçimine dönük müdahalelerine karşı muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "AK Parti 17 yıldır iktidarda, bunların dile getirdiği korkulardan hangisi doğru çıktı? Biz insanımızın giyimine mi karıştık, yediğine içtiğine mi karıştık? 17 yıldır iktidardayız, hanım kardeşlerime bakıyorum herkes istediği gibi giyiniyor. Bu kardeşlerin bunlara en güzel cevabı veriyorlar." diye konuştu.

AP'NİN TÜRKİYE KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile AB arasındaki katılım müzakerelerinin askıya alınmasını öneren kararına tepki göstererek, "Bakıyorsunuz Avrupa Parlamentosu tamamı bölücü terör örgütünün, FETÖ'nün argümanlarından oluşan gerekçelerle ülkemize saldırıyor. Fırsat bulsalar inanın bu ülkeyi terör örgütlerine teslim etmekte bir dakika bile tereddüt etmeyecekler. Ey Avrupa Parlamentosu! Diyorsun ki, "Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakerelerini durduralım". Tamam. Ne kadar güzel. Avrupa Birliği böyle bir karar alsa ne kadar hayırlı olur. Biz de bu  kararınızı bekliyoruz zaten. Ama alamazlar. Bu konuda tüm sözler 31 Mart'a saklı." dedi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler