AKP'li bazı vekiller CHP'ye yolsuzluk belgelerini göndermiş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yolsuzluklardan rahatsız olan AKP’li vekillerin kendilerine belge gönderdiğini söyledi.

Yayınlanma: 19.10.2014 - 13:58
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “AKP'nin içinde çok aklıselim insanlar var. Söylemesi ayıptır, gerek 17 Aralık’tan önce gerekse sonra AKP’li vekiller bize partiyle ilgili birçok yolsuzluk belgesi verdi. Vicdanların kanamaması mümkün değil. Enerji ihaleleri, TOKİ'deki usulsüzlükler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki usulsüzlükler. AKP içinde büyük rahatsızlıklar var” dedi.

Tekin, 17 Aralık’tan sonra ortaya çıkan tapelerde arsa çetelerini ve kamu payının nasıl pay edildiğini gördüklerini söyledi.
 
KARA PARA TRAFİĞİ
 
Gürsel Tekin, o zaman başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a çok yakın bir isimin başbakana yazdığı bir mektupla kara para trafiğini anlattığını dile getirdi. Tekin, “Bir buçuk yıl önce, Erdoğan’a bir mektup yazılıyor. Yazan da Erdoğan’a çok yakın bir isim. Reza Zarrab dâhil olmak üzere, kara para trafiğinin nasıl döndüğünü anlatıyor” diye konuştu.
 
Gürsel Tekin şöyle devam etti:
 
“2011 yılında TBMM’de İstanbul’la ilgili ‘rant’ haritası açıkladım. Bu rant haritasında 100 milyar doların nasıl çalındığını, organize çetelere nasıl tahsis edildiğini söyledim. 17 Aralık’tan sonra internete düşen ses kayıtlarında arsa mafyalarını, arsa çetelerini, kamu malının nasıl pay edildiğini gördük.” (Bugün)

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler