Ekrem İmamoğlu'dan Binali Yıldırım'a: Daha bitmedi!

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, oy sayımı sürerken 4. kez kameraların karşısına çıktı. İmamoğlu, "Yüksek Seçim Kurulu'nu, ilçe seçim kurullarını azami göreve davet ediyorum. Bu bir tarihi çağrıdır. Tek bir oyun vebali üzerinizedir. Lütfen seçim kurullarındaki görevlerinize devam edin." dedi. İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın "Seçimi kazandık" açıklamasına da yanıt vererek "Devlet adamı sorumluluğuna davet ediyorum. Daha bitmedi." dedi.

Yayınlanma: 31.03.2019 - 20:25
Abone Ol google-news

<video:1323330>


CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, saat 20:30 sıralarında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'ndan paylaşılan verileri eleştiren İmamoğlu,  "Oyumuz yüzde 53,2, rakibimizin oyu 40,1" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

Sandıklar kapanalı 3,5 saate yaklaşıyor. Sayım işlemleri devam ediyor, tutanaklar hazırlanıyor. Biz de çok sıkı bir şekilde sistemimizde süreci takip ediyoruz.

Şuanda biz kendi sistemimizde yüzde 27.6 girişimiz var. Oyumuz yüzde 53.2, rakibimizin oyu 40,1.

YSK’yı, Anadolu Ajansı’nı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum.

<haber-yatay: 1323293>

İMAMOĞLU'NDAN İKİNCİ AÇIKLAMA 

Ekrem İmamoğlu yaptığı ikinci açıklamada, "Hepinizi huzurunda yaptığım açıklamanın teyidi için yeniden karşınızdayım. Son verimiz yüzde 36,5 bizim veri tabanımızda 52,2'si Ekrem İmamoğlu. Dediğim gibi dengeli bir şekilde devam ediyor. Diğer yerde ise yüzde 2'ye düştü. Benim açıklamamdan sonra veri girişi azaldı. 

Yüzde 16 civarında henüz açılmamış sandık var. Manipülasyon var.YSK'yı göreve çağırıyorum. AA'yı ahlaklı bir duruşa davet ediyorum. Hepimizin paraları ile maaşını alan AA'yı süreci manipüle etmemeye tekrar tekrar davet ediyorum. Sandık görevlileri, hukukçular, vekiller, sorumlular yerini terk etmeyin. Hak yemedim yemem hakkımı da yedirmem.  Size bilgi vermeye devam edeceğim.

 

ÜÇÜNCÜ AÇIKLAMA 

İmamoğlu, üçüncü kez yaptığı açıklamada da "Islak imzalı verileri giriyoruz. Yüzde 60'a ulaşan veriye göre rakibimle aramızdaki fark yüzde 5,25. 40 dakikadır veri girmiyorlar. Tekrar uyarıyorum. YSK ve AA vergilerimizle maaş alıyor, bu milli sorumluluktur. Hak yemenize müsade etmem. 

Görev alan herkes lütfen sandıklardaki görevlerinizi bırakmayın. Lütfen görevinizi terk etmeyin, kutlama ilgili bir şey söylemek isterim. Nitelikli bir süreç geçirdiğimi düşünüyorum.Tebrik etmeyi bilirim, tebrik edilmeyi de isterim"  dedi.  

'HERKESİ DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM'

İmamoğlu, Twitter hesabından ise, "Veri girişi ve manipülasyonlarla ilgili herkesi dikkatli olmaya, kamu kurumu yöneticilerini de ahlaklı ve özenli olmaya davet ediyorum" dedi.

<video:1323872>

 

İMAMOĞLU: BU BİR TARİHİ ÇAĞRIDIR

İmamoğlu, dördüncü kez kameraların karşısına geçerek şunları söyledi:

Yüksek Seçim Kurulu'nu, ilçe seçim kurullarını azami göreve davet ediyorum. Bu bir tarihi çağrıdır. Bütün devlet memurlarına teşekkür ediyorum. Tek bir oyun vebali üzerinizedir. Tüm tutanakların en sağlıklı bir şekilde kayda girilmesi gerekmektedir. İstanbul'da sürece bir nevi kontrol makanizması gibi bir işlevimizi yerine getiriyoruz. Bu bir yerel seçim. Şu anda kontrol makanizması görevine devam eden yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Lütfen seçim kurullarındaki görevlerinize devam edin. 

 

<video:1324132>

 BİNALİ YILDIRIM'A YANIT VERDİ


Binali Yıldırım'ın "Seçimi kazandık" açıklamasına yanıt veren İmamoğlu, "Ben tebrik etmeyi bilirim, tebrik edilmeyi de beklerim. Bu da manipülasyonun bir başka boyutudur. Devlet adamı sorumluluğuna davet ediyorum. Daha bitmedi." dedi.

AA'YA ÇAĞRI YAPTI

İmamoğlu, 5. kez kameraların karşısına geçti. Anadolu Ajansı'nın yaklaşık 1 saattir veri paylaşmadığını belirten İmamoğlu, "Tam 1 saate yakın Anadolu Ajansı açıklama yapmamak için direniyor. Anadolu Ajansı'nı uyarıyorum. Yarın bu toplumun önüne çıkamazsınız, yüzünüz kızarır. Talimat mı bekliyorsunuz? Ne yapılıyor anlamış değilim. Bu bir demokrasi sürecidir. Lütfen vazifenizi yerine getirin. Tekrar seleniyorum. Bu toplumun vicdanına, adalet duygusuna hesap veremezsiniz." dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler