Ardahan'da CHP'nin türküsü çalındı

Ses sanatçısı Faruk Demir, Ardahan'ın yeni belediye başkanı oldu. Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de de çalışan Demir, DSP'den 21.dönem Ardahan Milletvekili seçilmişti.

Yayınlanma: 02.04.2019 - 11:48
Abone Ol google-news

Ardahan'da pazar günü yapılan seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre 25 yıl aradan sonra CHP belediye başkanlığını kazandı. Kullanılan oyların yüzde 50.96'sını alan CHP'li Faruk Demir, Ardahan'ın yeni belediye başkanı oldu. AKP'li Yunus Baydar ise oyların yüzde 42.3'ünü alabildi. İlçelerde ise 3 ilçede AKP''li, 2 ilçede ise CHP'li adaylar ipi göğüsledi. 

Ardahan'da 2014 yılında gerçekleştirilen seçimde kullanılan oyların yüzde 34.26'sını alan AKP'li Faruk Köksoy belediye başkanı olurken, yüzde 33.57'lik oy oranıyla CHP ikinci olmuştu.

FARUK DEMİR KİMDİR?

Faruk Demir, 1963 yılında Ardahan’ın Hanak ilçesinde dünyaya geldi. Demir, ilk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu. Faruk Demir, 1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başladı ve 1999 yılına kadar devam etti. Faruk Demir, TRT ekranlarında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı. Faruk Demir, 1999 yılında DSP'den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı. Sanatçı, halen Başkent Üniversitesi televizyonu Kanal B'nin müzik direktörlüğünü ve aynı kanalda Pazar günleri 21.00 - 23.00 arası yayınlanan Yurdun Sesi programının yayın ve sunuculuğunu yapıyor. Faruk Demir, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Ardahan Belediye Başkan adayı oldu. Seçimleri kazanarak 25 yıl sonra Ardahan'da zaferi CHP'ye getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler