Engin Altay: Büyükçekmece'de polis evleri basıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Büyükçekmece'de polis evleri basıyor, ‘hangi partiye oy verdiniz’ diye soruyor" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise iktidarın Büyükçekmece üzerinden İstanbul'daki seçimleri iptal ettirmeye çalıştığına dikkat çekti.

Yayınlanma: 09.04.2019 - 15:49
Abone Ol google-news

<video:1337327>



CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Büyükçemece'de yaşananlara dair basın açıklaması yaptı.

Engin Altay, iktidarın Büyükçekmece üzerinden İstanbul'da seçimleri iptal ettirmeye çalıştığını ifade ederek, "Büyükçekmece'de polis evleri basıyor, ‘hangi partiye oy verdiniz’ diye soruyor. Vatandaşlara devlet eliyle terör uygulanıyor" dedi.

Altay şunları söyledi:

Devletin talimatıyla Büyükçekmece halkının evleri, mahremi polisler tarafından resmen zorlanıyor. Polisler evleri basıyor, kapıları çalıyor, yetkisiz bir şekilde vatandaşların yaptıkları işleri sorguluyor. Büyükçekmece halkına siyasi tercihlerinden dolayı böyle bir tacizi uygulayan yetkilileri şiddetle kınıyorum. Benim seçmenlerime devlet eliyle adeta terör uygulanıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Polisler ev basmakla kalmıyor, insanların hangi partiye oy verdiğini soracak kadar fütursuz hale geliyorlar. Büyükçekmece'de büyük işler dönüyor. Oyların sayımı devam ederken mülkiye baş müfettişleri soruşturma için görevlendiriliyor. Bütün bunlardan sonra AKP Büyükçekmece seçimlerinin iptali için başvuru yapıyor. Reddedilince başvuruyu YSK'ya taşıyor. Bugün tekrar yeni bir başvuru yapılıyor. Bütün bu yaşananların gerekçesi usulsüz ve organize seçmen kaydırma iddiası. Büyükçekmece'deki seçmen trendi hiçbir ani yükseliş gösteren oranda değil. Bu seçimleri hazmedemeyen Ak Parti ve onun lideri, sandıkta koruduğumuz iradeyi Büyükçekmece üzerinden gasp etmek istemektedir. Bizim bu gaspa rızamız, müsademiz olmaz, olmayacaktır. CHP milli iradeyi koruyacak kabiliyete sahiptir.

SEYİT TORUN: EN UFAK BİR YASA DIŞI DURUM YOK

Seyit Torun ise, "Bu seçimin kazananı ortadır. Cumhurbaşkanı sonucu içine sindiremedi ve haklı seçim galibiyetimizi görmezlikten geliyor. Büyükçekmece'de en ufak bir yasa dışı durum yok. Büyükçekmece üzerinden İstanbul'da seçimleri iptal ettirme gayreti içerisindeler. Bunu aklınızdan bile geçirmeyin. İstanbul'da sonuçlar bellidir. İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dur. Büyükçekmece'de de Hasan Akgün'dür." ifadesini kullandı.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler