'2 polisin şehit olduğu saldırı araştırılsın' önerisine AKP'den ret

Bingöl'de iki polisin şehit olduğu olayın detaylarının araştırıması önergesi, AKP'li milletvekillerince reddedildi.

Yayınlanma: 24.10.2014 - 11:15
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu dün ilginç bir oylamaya sahne oldu. Bingöl'de iki polisin şehit olduğu olayın araştırımasını gündeme getiren HDP, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. Ancak bu teklif AKP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, partisinin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada, "Bingöl olaylarıyla ilgili tek bir belge ve bilgi sunamadınız. İstismar ediyorsunuz. Araştırılmasını neden engelliyorsunuz?" diye sordu.

Olaylarla bağlantısı olmayan 4 vatandaşın yargısız infaz edildiğini öne süren Baluken, "Bingöl geçmişten beri bu derin yapıların ve karanlık merkezlerin iş başında olduğu bir coğrafya olarak görülmelidir. Geçmişte de bölgede devreye konulan pek çok karanlık planlamalar, pek çok Gladio tarzı örgütlenmeler ve özellikle çözüme yaklaşıldığı dönemde devreye konulan pek çok karanlık hadisenin merkezi olarak Bingöl’ün ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini düşündüğümü ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da HDP’nin önergesine destek verdi. Tanrıkulu, "Meclis komisyonu kuralım ve Meclis komisyonu bunu araştırsın" dedi.

HDP'nin önerisi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler