Sandık tezgahı

YSK’nin gerekçesi çiğnendi. Kamu görevlisi olmayanlar ve imamlar seçimde görevlendirildi. Kaftancıoğlu memur olmayan 4 kişinin sandık kurulu üyesi olarak yazıldığını açıkladı

Yayınlanma: 24.05.2019 - 23:54
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1409676,1405815>

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından sandık kurullarında kamu görevlisi olmayanların bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi iptal edilirken, 23 Haziran seçimi için Beykoz’da kamu görevlisi olmayan 4 kişinin isminin bulunduğu tespit edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Beykoz’da devlet memuru olmayanları sandık kurullarına üye yazdıklarını tespit ettik. Bugün (dün) sandık kurullarıyla ilgili itirazlar için son gün. İstanbul’un tüm ilçelerinde incelemelerimizi, araştırmalarımızı yapıyoruz” dedi.

YSK’nin yaptığı işleme tepki gösteren Kaftancıoğlu, “Sandık kurullarını oluşturanlar onlar. Sandık kurullarındakiler memur değil diye seçimi iptal eden onlar. Şimdi 23 Haziran için oluşturulan sandık kurullarına memur olmayanları atayanlar yine onlar. Bu seçimden sonra bir kez daha mızıkçılık yaptırmayacağız ama bunu bilsinler. Hem sandık kurullarını kendileri belirleyip hem de kendi belirledikleri sandık kurullarında memur olmayanlar var diyerek seçim iptal edenler şu an kendi yaptıklarına, söylediklerine bile inanmıyorlar” dedi. CHP tarafından tutulan tutanakta yer alan kamu görevlisi olmayanların sandıkları ve görev yerleri şöyle: “1042 nolu sandık İş-Kur, 1179 nolu sandık Hizmetli, 1454 nolu sandık Güvenlik ve 1329 nolu sandık İş-Kur.”

‘Konuşma zamanı’
Bu arada sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında iddaname düzenlenen Kaftancıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, iddianamenin tebliğ edilmeden yandaş medyaya sızdırılarak soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğine dikkat çekti. Kaftancıoğlu, “Korkutacaklarını zannedenler olabilir. Zaman susma değil tam tersine vatandaşa hakikati daha yüksek sesle anlatma zamanı” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler