HDP küskünlere yoğunlaştı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 23 Haziran’a kadar sahada Ekrem İmamoğlu için çalışacaklarını belirterek, “23 Haziran’da mutlaka İstanbul’da olun ve oyunuzu kullanın” dedi. İktidarın Kürt seçmenlere yönelik açıklamalarını da samimi bulmadıklarını söyleyen Temelli, “Seçimler yaklaşırken her seçimde olduğu gibi iktidar Kürt meselesine yönelik yaklaşımlarını yine samimiyetsiz şekilde ele alarak dile getiriyor. Samimi bulmuyoruz” dedi.

Yayınlanma: 15.06.2019 - 21:45
Abone Ol google-news

Sezai Temelli dün Taksim’de bir otelde gazetecilerle bir araya gelerek partisinin İstanbul seçimine ilişkin çalışmalarını anlattı. Herkesi 23 Haziran seçiminde inisiyatif almaya çağıran Temelli, “Biz bu seçimleri demokrasi referandumu olarak nitelendirdik. Türkiye’nin her yerinde herkesi 23 Haziran seçiminde inisiyatif almaya çağırıyoruz. Çünkü 23 Haziran seçimleri başlı başına önemli bir adaletsizliğin göstergesidir. Türkiye’nin her yerinde bu büyük adaletsizliğe hep birlikte karşı çıkmalıyız” dedi.

Toplantının ardından seçim kampanyasını Cumhuriyet’e değerlendiren Temelli, 31 Mart’ta sandığa gitmeyen seçmenlerin sandığa gitmesi için çalışma yürüttüklerini belirterek, “İstanbul seçimlerine katılım oranı düşük oldu. Yüzde 15’lik bir kesim sandığa gitmedi. 23 Haziran için HDP’li olan ya da yüzü bize dönük başka partililer için çalışmalarımız var. Eşbaşkanlar, 30’dan fazla millet vekilimiz, MYK ve PM üyelerimiz ile İstanbul sokaklarındayız” dedi. Sahada yurttaşlardan pozitif tepkiler aldıklarını söyleyen Temelli, “31 Mart’ta sandığa gitmeyen seçmenlerden bir kısmı Kürt, bir kısmı demokrat sol ve sosyalist çevreden. Bizim çalışmalarımız daha ziyade bunların üzerine yoğunlaştı” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler