Bahçeli: Kürt kökenli kardeşlerimiz ciğerparemiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, Yunanistan medyasına konuştuğu iddiaları üzerinden eleştirirken ilginç ifadeler kullandı.

Yayınlanma: 15.06.2019 - 21:52
Abone Ol google-news

Bakırköy’de bulunan bir otelde muhtarlarla kahvaltı programında bir araya geldi. İstanbul seçimlerine ilişkin konuşan Bahçeli’nin, “Seçilmesini Yunan gazetesinin ‘Konstantinopolis’i Fetheden Pontus’ başlıklı haber ile duyurduğu ve bu duruma cevaben Rumsa Rumdur, bu ülkede Rum var mı var, Yunanlı var mı var’ diyen birinin nereye hizmet edeceği açıktır” ifadeleri dikkat çekti.

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 hava savunma krizinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yazılan mektuba tepki gösteren Bahçeli, “ABD’nin mektupçu bakan vekili kısaca diyor ki; Rusya’dan S-400 füze savunma sistemini alırsanız ağır sonuçlarına katlanırsınız. ABD ve NATO ile işbirliğinin aksayacağını, yani tıkanacağını nezaketsiz, saygısız, sert bir yaklaşımla dile getiriyor. Bu dil emperyalist ve zorba bir dildir. NATO, ABD’nin arka bahçesi, demir yumruğu, oyuncağı, keyfi olarak onu alıp bunu atacağı küresel bir organizasyon değildir. Eğer böyleyse, Türkiye NATO üyeliği başta olmak üzere, tek taraflı işleyen uluslararası nitelikli tüm bağ ve bağlantıları derhal sorgulamalı, bağımlılık ve tutsaklık yaratan bütün oluşumlarla diyaloğunu kesmelidir. Türkiye S-400’ü alacak ve konuşlandıracaktır. Gerisini ABD düşünmelidir” dedi. Kürt seçmene de seslenen Bahçeli, “Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımızdır, ciğerparelerimizdir. Kürt kardeşlerimizin terörle en ufak bir ilgisi yoktur. PKK onların hiçbir zaman temsilcisi olmamış, olamayacaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler