Bahçeli yine ‘beka’ya sarıldı

YSK’nin İstanbul seçimini yineleme kararının ardından ‘Mitili İstanbul’a sereceğim’ diyen MHP lideri, önceki gün geldiği İstanbul’dan dün yine Ankara’ya döndü.

Yayınlanma: 17.06.2019 - 00:33
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart’da olduğu gibi yine beka söylemine sarılarak, “31 Mart öncesi HDP ile ittifak yapmıyoruz diyenler, 31 Mart sonrası teşekkür mesajları unutulmuş değildir. Terör örgütü beyanları 23 Haziran seçiminin bir beka seçimi olduğunu doğrulamaktadır” dedi. Bahçeli, 23 Haziran seçimleri için de AKP ile uyumlu bir dil kullanacaklarını söyledi. Yinelenmesi kararı sonrası ‘Mitili İstanbul’a sereceğim’ açıklaması yapan Bahçeli’nin önceki gün geldiği İstanbul’dan dün Ankara’ya dönmesi sosyal medyanın gündemine oturdu.

Bahçeli, dün Bakırköy’de ‘Hemşehri Dernekleri’nin temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. 23 Haziran seçimlerinin “Beka sorunu” olduğunu belirten Bahçeli, “Bizim milli beka duruşumuzu idrak edemeyenler, İstanbul hassasiyetimizi anlayamazlar. 31 Mart öncesi HDP ile ittifak yapmıyoruz diyenler, 31 Mart sonrası teşekkür mesajları unutulmuş değildir. Terör örgütü beyanları 23 Haziran seçiminin bir beka seçimi olduğunu doğrulamaktadır. CHP Genel Başkanı, PKK’nin anadilinde eğitim talebine yeşil ışık yakmakta, CHP adayı terör tutuklusuna övgüler düzmektedir” dedi.

5 maddelik strateji
Partililerinin uyması için 5 maddelik bir strataji de açıklayan Bahçeli, “Bütün teşkilatlarımız, aktif şekilde sahada olacaklar. AKP’yle uyumlu ve ahenkli bir dil kullanılacak. Yüz yüze iletişime önem ve öncelik verilecek, herkese ulaşılacak. Cumhur İttifakı’nın ülke genelinde 24 Haziran’da almış olduğu oy oranının gerisine düşülmeyecek. Hemşeri profiline uygun olacak şekilde temas ve diyaloglar derinleştirilip zenginleştirilecek” ifadelerini kullandı. Türkiye ile ABD arasındaki S-400 krizine ilişkin de Devlet Bahçeli,“Türkiye kendi güvenliği ve milli menfaatları doğrultusunda S-400 alması gerekiyorsa alacaktır. Bu iş bitmiştir. Ülkemiz ABD’nin ne sömürgesi ne de eyaletidir” dedi.

CHP’li Özel’den Bahçeli’ye tepki

Bahçeli’nin İstanbul’a lüks araçlarla sirenler çalarak girdiği görüntülerin sosyal medyada yayımlanmasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tepki gösterdi. Özel, görüntülere ilişkin, “Millet yoksulluk çekerken, İstanbullu israftan bıkmışken, her birisi birbirinden lüks araçlarla, devletin korumalarıyla, korna siren çala çala milletin vergisiyle millete hava atan sözde milliyetçiler” dedi. “Mitili İstanbul’a sereceğim” diyen Bahçeli’nin önceki gün geldiği İstanbul’dan dün ayrılması sosyal medyanın diğer bir gündemi oldu. 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler