Demirtaş: Darbenin kaymağını yeyip yeni Türkiye diyorlar

İstanbul'da son siyasal gelişmeleri değerlendiren HDP'li Demirtaş " 'Barajı Kenan Evren getirdi' diyorlar. Bunlar kadar darbeci kaymağı yiyen yoktur" dedi.

Yayınlanma: 28.11.2014 - 13:06
Abone Ol google-news

Demirtaş'ın konuşmalarından satır başları şöyle;


-81 ilde HDP örgütleniyor. İlk defa 81 ilde örgütümüz olacak. Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde olanaklarımız kısıtlı olmasına rağmen büyük bir başarı gösterdik.

-Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu. Bu noktadan sonra kimsenin sözünün geçmeyeceğini biliyoruz. Açıkca fiili yarı başkanlık sistemine dönüştürdü. Attığı imzanın bile 'vatana ihanet' dışında suçlaması yok. Partimiz önümüzdeki dönemde tek başkanlık sistemine izin vermeyecektir.

-"Barajı Kenan Evren getirdi" diyorlar. Bunlar kadar darbeci kaymağı yiyen yoktur. Bunun adına da yeni Türkiye diyorlar.

-Biz %10 barajını aşarak yıkacağız. Ancak bizim dışımızda da pek çok parti var. Barajın kaldırılması bu yönüyle önemlidir.

 -Ağaca baktığında odun, yaprağa baktığında dolar gören anlayış bu ülkeye felaketten başka bir şey getirmez.

-Özellikle kadınlar, ki fıtratınızda var, sarayları sultanları siz yıkacaksınız.

-Emin olun bin odalı sarayının bin odasında da panik var. Her bir oda ona panik odası olacak, kaçacak oda bulamayacak.

-Türkiye'ye bir ışık gibi doğmuş bu partiyi iktidara taşımak, halk iktidarını kurmak bizim boynumuzun borcudur.

-Sorunlar arasında hiyerarşik değil, diyalektik bağ kuracağız. Hiçbir sorun birbirinden bağımsız değildir.

-Şu dakikadan başlayarak, bu ülkede demokratik halk iktidarının olanaklı olduğunu ispatlayabiliriz. Halkı AKP'ye mahkum edemeyiz.

-Despotizmi önleyecek tek alternatif var: HDP. Çünkü diğer partiler tek başlarına iktidar olsalar da farklı bir şey sunmayacaklar.

-Eşbaşkanımız ifade etti, biz kendimizi hazır hissediyorsak halklarımız zaten hazırdır. Türkiye AKP ile diğerlerine mecbur değil.

-CB seçimi bizim için geçici bir heves değil, başlangıçtı. Yeni yaşamı sokakta, parlamentoda her yerde örgütleme fırsatımız var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler