Güler kabul etmedi ama tapeler öyle demiyor

Güler, Sarraf’a koruma için talimat vermediğini söyledi ama tapeler öyle demiyor

Yayınlanma: 07.12.2014 - 10:07
Abone Ol google-news

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, TBMM Soruşturma Komisyonu’na verdiği ifadede Rıza Sarraf’a 2  yakın koruma, 3 arabası için sivil plaka tahsisi, evine ve işyerine ayrıca koruma verilmesi  konusunda bir talimatı olmadığını, tapeleri hukuka aykırı olduğu için kabul etmediğini belirtirken soruşturma dosyasına giren tapelerdeki konuşmaların tarihleri ile Güler’in Sarraf’a koruma tahsisiyle ilgili açıkladığı tarihler örtüşüyor.

Güler, geçen hafta komisyona verdiği ifadede, Sarraf’a koruma tahsisinde hiçbir talimatının söz  konusu olmadığını, bu konuda yetkinin valiliklerde olduğunu söylemiş, 3 arabaya sivil plaka verilmesi kararında da kendisinin değil İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı’nın imzasının olduğunu belirtmişti.

Güler’in komisyonda verdiği bilgiye göre, Sarraf, İstanbul Valiliği’ne verdiği 22 Nisan 2013 tarihli  dilekçeyle, şirketlerinin işleri nedeniyle tehditler aldığı ve can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirterek yakın koruma polisi verilmesi talebinde bulunuyor. 26 Nisan’da valiliğin onayıyla 1 yakın  koruma, işyeri ve konutuna önleyici kolluk tedbirlerinin alınması kararı veriliyor. 12 Ağustos’ta yakın koruma sayısı 2’ye çıkarılıyor. Sarraf’ın Barış Güler ve adamlarıyla koruma verilmesiyle ilgili yaptığı görüşmelerin tarihleri ile Güler’in açıkladığı tarihlerin birebir örtüşmesi dikkat çekiyor. Tapelere göre,
tarih tarih koruma diyalogları şöyle:

11 Nisan 2013 saat 16.57: Rıza Sarraf-Mustafa Köse görüşmesinde; Sarraf, Muammer Güler ile konuşacağını, ondan resmi bir koruma polisi isteyeceğini, emniyet şeridini de bu şekilde kullanmak istediğini söylüyor.

13 Nisan 2013 saat 09.53: Rıza Sarraf-Abdullah Habbani görüşmesinde; Muammer Güler ile  konuştuğunu, özel bir koruma polisi seçip vereceğini söylediğini, sıradan biri olmayacağını, bir müddet sonra oğluyla geleceğini söylüyor. Abdullah Habbani “800 hazırladığını”, Rıza Sarraf, “Güzel bir çanta almasını, ayrıca Barış’ın danışmanlık şirketi ile aylık 30 bin dolardan iki yıllık sözleşme
yapacaklarını” konuşuyorlar.

13 Nisan 2013 saat 12.38: Rıza Sarraf-Mustafa Köse görüşmesinde; Sarraf, Muammer Güler ile  görüştüğünü, polis koruması konusunu halledeceğini söylediğinden bahsediyor.

16 Nisan 2013 saat 11.34-11.43: Yapılan gizli takip çalışmalarından ve alınan Mobese kamerası görüntülerinden Barış Güler’in Nuruosmaniye’deki ofise eli boş gelerek çantayla çıktığı tespit ediliyor.

19 Nisan 2013: Barış Güler’in Sarraf’a gönderdiği mesajlarda, Emniyet’e bildirilecek araçların  plakalarını istiyor. Rıza Sarraf, plakaları veriyor.

21 Nisan 2013 saat 19.09: Barış Güler-Rıza Sarraf görüşmesinde; Barış Güler, “Dilekçe yazıyorsunuz hemen... İstanbul Valiliği makamına diye... Babam da yanımda şu anda onun da selamı var... Zaman  zaman tehditler almaktayım.. Güvenliğim, ailemin ve kendimin güvenliği için yakın koruma talep  ediyorum... Ben dedi gerekli işlemleri yapacağım” diyor. Rıza Sarraf, “Bu dilekçeyi vali beye mi bırakayım size sayın bakanıma mı”; Barış Güler: “Yo bana bana gönderttiriyorsunuz, yarın işleme koyduracağım” diyor.

26 Nisan 2013 saat 18.02: Ömer Duman-Rıza Sarraf görüşmesinde; Uğur isimli bir koruma polisinin gelerek göreve başladığı anlaşılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler