Bütçe görüşmelerinde yolsuzluk tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda, 2015 Yılı Bütçesinin tümü üzerindeki görüşmelerine “yolsuzluk” tartışması damgasını vurdu.

Yayınlanma: 22.12.2014 - 16:00
Abone Ol google-news

 

Bütçe görüşmelerinde yolsuzluk tartışması
MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Meclis Genel Kurulu’nda, 2015 Yılı Bütçesinin tümü üzerindeki görüşmelerinde konuştu.

“DÜNYANIN HER YERİNDE YOLSUZLUĞA BULAŞAN HÜKÜMETLER DÜŞERDİ”

Kutluata konuşmasında “yolsuzluk” konusuna vurgu yaparak şöyle dedi:

“AKP iktidarının siyasi hedeflerinin Türk milletinin beklenti ve hedeflerinden farklı istikamete yöneldiğinin ortaya çıkması ve bütçenin dayandığı ekonominin yolsuzluk ekonomine dönüşmüş olmasının büyük önemi vardır. Geçen yıl Aralık ayında bütçesi görüşülen AKP hükümetinin büyük bir yolsuzluk olayına karıştığı ortaya çıkmış ve önce 17 Aralık arasından da 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olayları patlak vermişti. Bu vahim olayın ardından patlayan 25 Aralık yolsuzluklarına rağmen adaletin işlemesinin önü kesilmiştir. Aradan geçen sürede gereği yapılmadığı için yolsuzluk girdabı yolsuzlukları savunanları, ona göz yumanları, görevini yapmayanları zaman zaman maalesef bu Meclis’te de şahit olunduğu gibi alkışlayanları da içine çekmiş bulunmaktadır. Bizzat hükümet üyeleri ve daha ileri makamlarının içinde bulunduğu yolsuzluk iddiaları önlenemez, mahkemelere sevk edilemez hale gelmiştir. İktidar ortaya çıkan yolsuzlukları ne reddedebilmiş ne de adalete sevk etmiştir. Dünyanın her yerinde yolsuzluğa bulaşan hükümetler düşerdi ama Türkiye’de maalesef öyle olmadı. Düşen ülkenin itibarı oldu.

“YANDAŞA SAKARYA’DA 49 BİN DÖNÜM KÜSUR ARAZİ TAHSİS EDİLİYOR”

Sapanca Gölünün iktidarın yağmasından korunamadığı için çoraklaşmaya başladığı bilgilerinizin dahilindedir. Sakarya’da, mineralli su işleteceği gerekçesiyle bir yandaşa Sakarya’da 49 bin dönüm küsur arazi tahsis ediliyor, şu anda bir orman kırımı var.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler