Kavuncu’dan Altaylı suçlamalarına yanıt: Hukuk önünde gerekli cevabı vereceğim

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Enver Altaylı üzerinden şahsına yapılan suçlamalara yanıt vererek, “Suçun şahsiliği ilkesini herkese hatırlatıyorum. Benimle hiçbir şekilde alakası olmayan mevzular üzerinden şahsım, siyasi kimliğim ve temsil ettiğim partim hedef alınıyor. Olay üzerinden şahsıma yapılan iftiralara hukuk önünde gerekli cevabı vereceğim” dedi.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 17:52
Kavuncu’dan Altaylı suçlamalarına yanıt: Hukuk önünde gerekli cevabı vereceğim
Abone Ol google-news

MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesi yazarı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, FETÖ yöneticisi olmak ve casusluk suçlamasıyla dava açılan tutuklu eski MİT mensubu Enver Altaylı üzerinden CHP ve İYİ Parti’yi hedef gösterdi.

Yazısında OdaTV’nin daha önce yayımladığı bir yazıda Devlet Bahçeli’nin Altaylı ile ilişkilendirilmesine tepki gösteren Çiçek, CHP’li Rasim Bölücek üzerinden CHP’ye İYİ Parti İstanbul İl Başkanı ve Altaylı’nın akrabası olan Buğra Kavuncu üzerinden de İYİ Parti’ye suçlamalarda bulundu.

Yazısında Enver Altaylı’nın MHP ile yollarını 1980 sonrasında ayırdığını kaydeden Çiçek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Partili Ümit Özdağ ve Ahmet Çelik’e de aynı suçlamaları yöneltirken, Buğra Kavuncu konuya ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu.

Hakkında hukuki süreç devam eden Altaylı üzerinden şahsına yapılan suçlamaları yargıya taşıyacağını belirten Kavuncu, “Suçun şahsiliği ilkesini, ki mahkeme süreci devam ediyor ve ortada suç olup olmadığı konusunda karar verilmiş değil, herkese hatırlatıyorum. Bu konunun ısrarla parçası yapılmaya çalışılıyorum ki bunun arkasında siyasi hesaplar var. Benimle hiçbir şekilde alakası olmayan mevzular üzerinden şahsım, siyasi kimliğim ve temsil ettiğim partim hedef alınıyor. Benim geçmişim, bugünüm her şeyim açık ve net. Olay üzerinden şahsıma yapılan iftiralara hukuk önünde gerekli cevabı vereceğim” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler