Demirtaş'tan CHP'ye sert eleştiri: Vebalı gibi davrandılar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçim ve Cumhurbaşkanı seçim süreçlerinde CHP ile ortak aday çıkarma gündeme geldiğinde CHP’nin HDP’ye vebalı gibi davrandığını belirterek, “Bizimle bir arada görünmenin kendilerine zarar vereceğini, oy kaybettireceğini belirttiler” diye konuştu.

Yayınlanma: 26.02.2015 - 10:22
Abone Ol google-news

Demirtaş, internet sitesi t24’e seçim ittifakları arasında CHP’yle ilgili bir seçeneğin gündemde olmadığını ifade etti. Yerel seçim sürecinde İstanbul için CHP’ye ortak aday çıkarmayı teklif ettiklerini kaydeden Demirtaş, “O dönem CHP bize ‘vebalı’ gibi davrandı.

Bizimle bir arada görünmenin kendilerine zarar vereceğini, oy kaybettireceğini belirttiler” dedi. Cumhurbaşkanı seçimlerinin de bir fırsat sunduğunu kaydeden Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ortak aday göstermeyi teklif ettiklerini açıkladı. Demirtaş, MHP ile ortak aday çıkaran CHP ve HDP’nin 2015 seçimlerine gidemeyeceğini ifade etti. Demirtaş, “CHP akıllı davransaydı 2015’te halk iktidarı kurabilirdik. Bir defa biz parlamento dışında da kalsak, Türkiye’nin dördüncü büyük partisi olmaya devam ederiz. Sadece Meclis grubu oluşturmamış oluruz. AKP belki bundan faydalanarak kendi sandalye sayısını artırabilir. Ama siyaset sadece parlamento değildir” diye konuştu.

CNN Türk yayınında konuşan Demirtaş, çözüm sürecinin “köklü bir demokratikleşme” olduğunu belirterek, “Hükümet ve HDP temel 10 maddeyi müzakere etmek üzere anlaştık diyeceğiz.
Ancak hükümet hâlâ daha bu 10 temel maddeden söz etmiyor” dedi. Öcalan’ın temel ilkelerin müzakere edilmesinden sonra silah bırakma çağrısında bulunacağını ifade eden Demirtaş, PKK’nin silah bırakmak için sürecin başındaki müzakereyi hatırlattığını ve “Öcalan’ın silah bırakma çağrısına rağmen HDP’nin bunu açıklamadığı” görüşünün gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon