CHP'li gençlerden Atatürk'e saygıszlık eden AKP'li belediye çalışanına cevap

Gölcük Belediyesi çalışanlarından Yasin Alp’in sosyal medyada Çanakkale Zaferi ile ilgili yaptığı açıklamalar ilçe gündemine oturdu. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner ve yönetimi o sözler hakkında açıklama yaptı.

Yayınlanma: 27.03.2015 - 23:29
Abone Ol google-news
 
Uzuner "Gölcük Belediyesi çalışanlarından Yasin Alp’in sosyal medyada Çanakkale Zaferiyle ilgili söylemleri biz Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak bu haksız söylemlerine karşı hem parti sorumluluğumuz hem de yurtsever bir ecdadın torunları olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla sorumluluğumuzun bir gereği olarak bu basın açıklamasını yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.Biz Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak 1071 Malazgirt Savaşıyla Anadolu’nun kapısının açılmasından günümüze kadar geçen dönemi hiçbir zaman inkar etmedik. 1915 Çanakkale Zaferi sadece biz Cumhuriyet Halk Partililer tarafından değil tüm dünya tarafından takdir edilen bir zaferdir.  Kaybedilen savaşın kazanılan cephesi olan Çanakkale Cephesi geçilmiş olsaydı Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği İstanbul işgal altında olmuş belki de şu anda ay yıldızlı bayrak dalgalanmıyor olacaktı" dedi. 
 
"BU DÜŞÜNCE ATASINI TANIMAYAN İNSANLARIN TEZAHÜRÜDÜR"
 
Uzuner Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" sözününde büyük anlamlar olduğunu ifade etti. Uzuner "Madem Mustafa Kemal’in amacı son kalan Osmanlıyı parçalamaktı o zaman sorarız sana nasıl oldu da bu son kalan halkla beraber cumhuriyeti kurdu? Savaştaki askerinden komutanına kadar tüm şehit ve gazilerimizin amacı ülkeyi korumak düşmanın vatan topraklarına ayak basmasını önlemek değil miydi? Dini, namusu, bayrağı korumak amacıyla verilen bu savaşta hangi komutan şahsi çıkarını askerler üzerinden kullanır? Bilakis Mustafa Kemal’in 'Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum' sözünü Artık geriye dönüşün hiçbir faydasının olmadığı, vatan toprakları sathında ölümün şehitlik mertebesi gibi ulvi bir görev olduğu bilinciyle iman, inanç, itikatlı vatan evlatlarını motive etmek amacıyla söylenen bu emre henüz Cumhuriyet rejimine dönüşün esamesi olmayan bir dönemde bu mantıkla söyleyebilmeyi ancak sizin gibi tarih bilmeyen, ecdadını tanımayan, Atasını tanımayan zavallı insanların art düşüncelerinin tezahüründen başka bir şey değildir" dedi. 
 
"BU SÖZLER ECDADIMIZA YÖNELİK HAKARETTİR"
 
Uzuner bu tür söylemlerin şehitlere hakaret olduğunu da söyledi. Uzuner "Yıl 1915 vatan topraklarının her köşesi işgal altında boğazların geçilmesiyle vatan toprakları tamamen emperyalist güçlerin emrine girecek ve ülkemiz bu emperyalist güçlerin mandası altında yaşayacaktı. Bu savaş öylesine önemli bir savaştı ki ülkemizin yani bugünün Türkiye Cumhuriyetinin tamamen yok olacağı bir dönemin savaşı olan bu savaşta ölenleri bağımsız Türkiye’sinin temellerinin kolay atılması yönünde kasten ölüme sürüklendiğini söylemek gerçekten akıl alır bir düşünce değildir. Çanakkale boğazından geçmekte olan İngiliz ve Fransız donanmaları içerisinde emperyalist güçlerin askerlerimi yoksa ileride Türkiye Cumhuriyetinin temelini atacak inançlı, imanlı, itikatlı vatan evlatları mı vardır? Böyle bir şey olabilir mi? Bu söylemleriniz, ülkesi için canını seve seve veren şehit ecdadımıza yapılan bir hakarettir. Onların kemiklerini sızlatmak hiç kimsenin haddine değildir.Sizleri yoksun tarihi bilginizi geliştirmenizi bu ruhu bu inancı bu imanı bu itikatı kavrayabilmeniz için Çanakkale’yi en kısa sürede ziyaret etmenizi ve tarihin gerçeklerini öğrenmenizi tavsiye ederiz" dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler