HDP'de provokasyon endişesi

Demirtaş’ın “Başımıza bir iş gelirse” sözlerinin ardında provokasyon endişesi yatıyor. HDP’nin barajı aşarsa siyasi tabloda belirleyici olacağını söyleyen Beştaş, provokatif eylemlerin devreye sokulabileceğini ifade etti.

Yayınlanma: 30.03.2015 - 03:34
Abone Ol google-news

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, 7 Haziran seçimleri öncesinde farklı illerdeki üniversitelerde provokasyon girişimlerinin örneği olduğunu belirterek, “Provokatif eylemlerle bir işimiz olmaz. Ama bize yönelik girişimler oluyor. Herkesin demokratik, barışçıl bir ortamda seçime gitmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın son dönemde yaptığı konuşmalarda seçim öncesi provokasyon olabileceği uyarısı yapması son dönemde HDP il ve ilçe binalarına yönelik saldırıları yeniden gündeme getirdi. Son bir aylık dönemde İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Kocaeli, başta olmak üzere 12 farklı ilde HDP’nin il ve ilçe örgüt binalarına yönelik saldırılar gerçekleşmişti. Geçen hafta da İstanbul Maltepe’de bulunun HDP seçim irtibat bürosuna saldırı yapıldı.

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Beştaş, 7 Haziran öncesi HDP’nin seçimlere yönelik iddiasını fark eden bazı kesimlerin geçmişte olduğu gibi çeşitli provokatif girişimlere yeltenebileceğine işaret etti. HDP’nin genel seçimlerde barajı aşmasının 7 Haziran sonrası oluşacak siyasi tabloda çok belirleyici olacağına dikkat çeken Beştaş, bu kapsamda HDP’ye yönelik provokatif eylemlerin devreye sokulabileceğini ifade etti. HDP’ye yönelik provokasyonların örneklerinin bulunduğunu söyleyen Beştaş, farklı illerdeki üniversitelerde bazı girişimler yapıldığına işaret etti. Beştaş, Türkiye’deki herkesin provokasyonlara karşı uyanık olması gerektiğini, buna yönelik çok titiz bir çalışma yapılarak gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Hakikatler Komisyonu yoksa kongre de yok


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler