Davutoğlu'ndan AP'nin soykırım kararı için açıklama

Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin aldığı karara bir kez daha tepki gösteren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Acıları paylaşmaya hazırız ama boyun eğmeyiz” dedi.

Yayınlanma: 17.04.2015 - 12:39
Abone Ol google-news



Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin soruları üzerine Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili aldığı kararı değerlendirdi.

Davutoğlu Yeni Yargı Reformu'nu açıkladı

Davutoğlu, şöyle konuştu:

“100. yılları anarsak çok acılı yüzüncü yıllar herkesin aklına gelir. İstismara açık, konuyla ilgili olmayan kişi ya da kurumlar tarafından açıklama yapıyor. Dini otorite papalık tarafından açıklama yapılıyor. Tepkimizi gösterdik. Böyle bir yoruma duyulacak adımların atılmaması lazım. Avrupa Parlamentosu’nda karar alındı. Birçok kararın gayri ciddi olduğu bir yapıya sahip. Avrupa’da ne kadar marjinal grup varsa AP’ye gidecek imkanlar buldu. Dini otoritenin yaptığı açıklama ne kadar geçersizse...

"NEREDE ABORJİNLER?"

Sayın Schultz’a söyledim. Eğer Avrupa tarihini açacaksak sömürgecilikte Afrika’da, Asya’da, Avustralya’da neler yapıldığını, otantik kavimlerin nereye kaybolduğunu... Nerede aborjinler, nerede kızıldereliler, nerede Afrika’daki kabilelerinin birçoğu? Nasıl kayboldular, tarihten nasıl silindiler? Siyasi baskı yapılmasına izin vermeyiz.
"Eğer barışa katkıda bulunulacaksa eğer Avrupa kültürü çok kültürlü yapısını koruyacaksa çok dinli yapısını, herhangi bir dini ya da milli gruba karşı, tarihe dayalı olarak nefret sonucu doğuracak kararlar almaması lazım. Bu, son dönemde Avrupa'da yükselen İslam ve Türk karşıtlığını da tahrik edecek bir durumdur. Mesela artık Türkiye Ermenistan, Türk Ermeni meselesinin ötesine geçmiştir. Avrupa'daki ırkçılığın yeni bir yansımasıdır.

Bin yılda Türk ve Ermeniler birlikte yaşadı. Biz de getto olmadı. Türkiye ile Ermenistan arasında komşuluk ilişkilerini geliştirimeye hazırız. Bizi isyan ettiren şudur, acı Türklerin acısıysa unutulsun. Böyle bir tavra karşıyız. Acıları paylaşmaya hazırız ama boyun eğmeyiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler