İşte CHP'nin seçime 3 kala açıklayacağı proje

Kılıçdaroğlu, “sürpriz” projesini açıklamayı seçim yarışının son 3 gününe bıraktı.

Yayınlanma: 15.05.2015 - 10:18
Abone Ol google-news

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’a doğru CHP’nin son düzlükte açıklamaya hazırlandığı projeyle ilgili ipucu vermezken çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Kılıçdaroğlu, buna karşın konut, yurt ve burs gibi geniş kesimleri ilgilendiren projelerini daha fazla anlatacaklarını da söyledi.

Kılıçdaroğlu, önceki gün Mersin’in ilçeleri ve Karaman’da düzenlenen mitingin ardından uçakta gazetecilerin 7 Haziran sürecinde öne çıkarılacak kampanyalarla ilgili sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, bu çerçevede 277 TL taksitle ev projeleri kapsamında 4 yıl içinde binlerce aileyi ev sahibi yapacaklarını belirtti. Hükümetin 13 yılda çözemediği bir diğer sorunun yurt sorunu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 1 yıl içinde Türkiye’deki yurt sorununu çözeceklerini vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun en son açıklayacaklarını bildirdiği “sürpriz” projeyle ilgili ise CHP genel merkezinde hummalı çalışma yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna sızmaması son derece dar bir kurmay ekibi ile son biçimini verdiği projenin seçime 1 hafta-10 gün kala açıklanması planlanıyor. CHP yöneticilerinin, “Türkiye’nin geleceğini kurtaracak proje” diye tanımladığı bu proje, yeni “reklam kampanyası” ile eşzamanlı olarak devreye sokulacak.

PROJE İÇİN YENİ İDDİA

Yeniçağ Gazetesi'nden Fatih Erboz'un haberinde ise proje ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Gazetenin iddiasına göre; "Emeklilere 2 ikramiye vaadine kamu da çalışan memurlar ve işçiler de dahil edildi" 

CHP ekonomi kurmayları Kılıçdaroğlu’nun verdiği talimatın ardından proje üzerinde titizlikle çalışmaya başladı. Özellikle kaynağa ilişkin sorun yaşanmaması için ince eleyip sık dokuyan ekonomi kurmayları projeyi tamamladıktan sonra Kılıçdaroğlu’na sunacak. Çalışmada kamu çalışanlarının farklı farklı aldıkları maaşları da dikkate alındı. Bu nedenle de kamuda çalışan işçi ve memurlara iki maaş ikramiye yerine Ramazan ve Kurban bayramlarında 700 veya bin 500 lira arasında değişen ikramiye verilmesi düşüncesi ağırlık kazandı. Bu arada Kılıçdaroğlu’nun öğretmenlere de sürpriz yapacağı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili proje üzerinde de çalıştığı öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler