‘Engel olan mı vardı?’

Kılıçdaroğlu, açıkladığı projenin kendilerinin olduğunu savunan Davutoğlu’na tepki gösterdi.

Yayınlanma: 23.05.2015 - 06:28
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Merkez Türkiye” projesi konusundaki “Proje diye getirdiği şey bizim 15 senede yapıp tarihe imza diye attığımız şey” sözlerine “Bugüne kadar neden hayata geçirmemiş? Engel olan mı vardı? Onlar Türkiye’yi yalnızlaştırdılar, biz ise Türkiye’yi dünyanın merkezi haline getireceğiz. Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, dünkü miting programına Ankara’nın Elmadağ ilçesinden başladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra sırasıyla Kırıkkale, Kırşehir ve Aksaray mitinglerini yaptı. Kılıçdaroğlu, miting yolunda Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı. CHP lideri, Başbakan Davutoğlu’nun “Merkez Türkiye” projesine yönelik sözlerini şöyle değerlendirdi:

Hayal edemeyeceği projeyi açıkladık: Hiçbir şeye itiraz edemeyeceklerini biliyorlar. Onun hayal edemeyeceği projeyi biz açıkladık. Biraz kıskanıyor ama ne yapalım. Oturup düşünseydi. Bütün devlet emrinde.

Dünyadan haberi yok: (CHP’nin geçmişte liman özelleştirmelerini iptal ettirdiği sözleriyle ilgili olarak) Onun dünyadan haberi yok. Neden iptal edildiğini biliyor mu acaba Maliye Bakanı? Götürüp de yandaşa ihalesiz verirseniz iptal edilir. Biz de ona itiraz ediyoruz. Onlar Türkiye’yi yalnızlaştırdılar, bizse Türkiye’yi dünyanın merkezi haline getireceğiz. Aramızda dünya kadar fark var.

Derviş aradı, ‘olağanüstü’ dedi: Sabahleyin Sayın Derviş aradı, o da ABD’den izlemiş, “Olağanüstü bir proje, gerçekten olması gereken bir proje” diyor.

Erdoğan fakirleşecek

(Erdoğan’ın Diyanet’e Saray’dan zırhlı Mercedes vereceğini söylemesi) Üzüldüm. Sayın Erdoğan ‘Bu fakir’ diye başlıyordu, daha da fakirleşecek. Üzüldüm.

Bizde rehavet yok

(Erdoğan’ın alanda rehavet olduğu sözleri konusunda) Bizim örgütlerimizde rehavet yok tam tersine heyecan var. 13 yıl ne söylendiyse hiçbir şey yapılmadı. Ne yapsın vatandaş?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler