Demirtaş: MHP, AKP'ye örtülü destek veriyor

"MHP'nin seçim akşamının ilk saatlerinden bu yana yürüttüğü HDP karşıtlığı, HDP düşmanlığı politikası MHP’nin AKP’ye sunduğu örtülü desteğin üstünü örtme çabasıdır. Sadece yaptıkları AKP’nin önünü açma hamleleridir."

Yayınlanma: 01.07.2015 - 11:13
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP'nin tutumunu eleştiren Demirtaş, "MHP'nin seçim akşamının ilk saatlerinden bu yana yürüttüğü HDP karşıtlığı, HDP düşmanlığı politikası MHP’nin AKP’ye sunduğu örtülü desteğin üstünü örme çabasıdır. Sadece yaptıkları AKP’nin önünü açma hamleleridir. MHP örtülü destek sunuyor. Bunu açık şekilde ‘AKP için yapıyoruz’ diyemedikleri için HDP’ye saldırarak yapma gayreti içindeler. Söyledikleri her şeyin altında AKP sevdası yatıyor." dedi.

Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

Kendi siyaset ya da siyasetsizlikleri biz belirleyecek değiliz. Bizim duruşumuz şudur; ülkenin sorunlarının çözümü için biz MHP ile ülkenin her sorununu aynı masada oturup konuşuruz. Biz kimseyi düşmanlaştıran, halkın iradesinin hiçleştiren tutum içinde olmadık. Halk bizi ülkenin sorunlarını çözelim diye oy verdi.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ                   

AKP’nin politikalarına ağır eleştiriler yapmış partilerin tutumunu merak ediyoruz. Biz koltuğun AKP’de olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Birkaç saat sonra her şey netleşmiş olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler