Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na deklarasyon yanıtı

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun ‘saldırıya karşı deklarasyon’ çağrısına, ‘üzerimize düşeni yaparız’ dedi.

Yayınlanma: 21.07.2015 - 06:24
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Suruç saldırısı nedeniyle teröre karşı 4 siyasi parti liderinin ortak deklarasyon imzalama çağrısına, “Suçlama zamanı değil. CHP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diyerek olumlu yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, CHP’nin tavrını şöyle anlattı: “Terörü her ortamda, nereden ve kimden gelirse gelsin lanetledik. Bugün yaşadığımız olay çok acı bir olaydır. Teröre karşı ortak tutum ve ortak tavır izlemeliyiz. Bu konuda CHP olarak üzerimize hangi görev düşüyorsa yerine getirmeye hazırız. Ortaya çıkacak o metnin imzalanması terörle mücadelede önemli bir adımsa onu da imzalarız. Biz teröre karşı mücadele etmiş bir partiyiz. Teröre karşı bedeller ödeyen bir partiyiz.”

Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasının sonuçlarıyla ilgili hem CHP hem de muhalefetin çok ciddi eleştirilerini anımsatılması üzerine de şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz koşullara baktığımızda kullanacağımız dile özen göstermemiz gerekiyor. Yaşadığımız ciddi bir acı var. Hepimiz şu anda yaralıyız, çok üzgünüz. Buna uygun tavır geliştirmeliyiz. Dolayısıyla herhangi bir kişiye ya da kuruma karşı özel bir suçlama getirmenin bu aşamada doğru olmadığını ve zamanı olmadığını düşünüyorum.”

Terörü besleyenleri lanetliyorum

Kılıçdaroğlu, Twitter’daki hesabından saldırıya, “Suruç’taki hain saldırı yüreklerimizi yaktı. Gencecik evlatlarımızı kaybetmenin acısı tarifsiz. Terörü ve onu besleyenleri lanetliyorum” tepkisini gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler