CHP’de muhalefet ‘revizyon’ istedi

CHP’nin son olağan kongrelerinde seçilen ve kurultay delegesi olan eski il başkanları, hazırladıkları bildiriyle partide yeni bir yapılanmaya gidilmesini istedi.

Yayınlanma: 18.08.2015 - 22:24
Abone Ol google-news

CHP’nin bazı eski il başkanları ve kurultay delegeleri, ortak bildiriyle partinin erken seçimlere yeni bir yapıyla gitmesi gerektiğini belirterek, “Partiyi seçime götürecek Parti Meclisi ve MYK gibi partinin en üst organları partinin geleceğini her şeyin önünde tutacak, CHP’nin ruhunu ve özünü yansıtacak, partinin temel dinamiği olan örgütleri temsil edecek bir yapıya kavuşturulmalıdır” dedi.CHP’nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan eski il başkanları hafta sonu Ankara’da bir otelde toplandı. Toplantının ardından bir bildiri hazırlayan muhalifler, bildirgelerinde özetle şunları kaydetti:

Başarıdan söz edilemez: AKP iktidarını çok büyük ölçüde yıpratan koşullar altında gidilen 7 Haziran genel seçimlerine CHP iktidar hedefiyle girmiş, ancak çeşitli toplumsal kesimlerin ekonomik sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlayan iyi niyetli seçim kampanyasına karşın, üstelik iktidar partisi 10 puan kaybetmişken, ana muhalefet partisi olarak bir önceki genel seçimlere kıyasla 1 puan kaybetmiş ve maalesef yüzde 25 civarında bir oy alabilmiştir. Bu sonucun kuşkusuz birçok açıklaması olabilir ve tartışılabilir ancak hiçbir şekilde bir başarıdan söz edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek ve ana hedefi iktidar olmaktır.

Psikolojik oy eşiği: Aynı şeyleri yaparak farklı şeyler beklenemeyeceğine göre, 7 Haziran seçimlerinde test edilen, ancak yüzde 25 oy alabilen ve iktidar olabileceğine ilişkin psikolojik bir oy eşiğini geçemeyen bir partinin hiçbir şeyi değiştirmeden seçime girmesinin istenilen başarıyı getirmesi beklenemez. Dolayısıyla CHP’nin en kısa zamanda kendisini halkın umudu haline getirecek bir silkinmeye ihtiyacı vardır.

Vaatler çekici ama: CHP’nin tüm toplumsal kesimlere yönelik vaatlerine rağmen 7 Haziran seçimlerinde istenilen başarıyı yakalayamamasının temel nedeni topluma heyecan, umut ve özellikle güven verecek yönetim anlayışından yoksun olması, dolayısıyla yeterince inandırıcı olamamasıdır. Seçmen vaatleri çekici bulmuş ancak mevcut CHP yapılanmasının bu vaatleri gerçekleştirebileceğine maalesef inanmamıştır.

Yeni yapıyla gidilsin: Önümüzde ülkemizin kaderinin belirleneceği hayati bir erken seçim vardır. CHP bu seçime mutlaka yeni bir ruh, yeni bir heyecan, yeni bir rüzgâr ve yeni bir yapıyla girmelidir. Partiyi seçime götürecek Parti Meclisi ve MYK gibi partinin en üst organları partinin geleceğini her şeyin önünde tutacak, CHP’nin ruhunu ve özünü yansıtacak, partinin temel dinamiği olan örgütleri temsil edecek bir yapıya kavuşturulmalıdır.

Kimler imza attı?

Adıyaman (Zafer Ersoy), Afyon (Yalçın Görgöz), Ağrı (Birol Öztürk), Ankara (Zeki Alçın), Ardahan (İlimdar Senem), Artvin (Selim Bilgin), Aydın (Barkan Kalınomuz), Balıkesir (Muzaffer Mavuk), Bartın (Selim Karakaş), Bilecik (Ali Çağatay Karaahmet), Bolu (Fügen Kara), Çorum (Cengiz Atlas), Diyarbakır (Muzaffer Sayın), Diyarbakır (Haşim Özkoyuncu), Elazığ (Ünsal Karatepe), Giresun (Eşref Karaibrahim), Gümüşhane (Sait Özdamar), Hakkari (Mehmet Baş), Hatay (Servet Mullaoğlu), Isparta (Vedat Şenol), Karabük (Bayram Karadağ), Karaman (Mustafa Kağnıcı), Kastamonu (Salih Karasalihoğlu), Kırıkkale (Ziya Kavlak), Konya (Cumhur Koyuncu), Kütahya (Mehmet Akif Gün), Manisa (Cahit Kaplan), Mersin (Faruk Mehmet Akar), Muğla (Mustafa Öztürk), Niğde (Ünal Baykan), Ordu (Osman Güngör), Rize (Mehmet Hikmet Aslankaya), Sakarya (Ecevit Keleş), Samsun (Mehmet Atalay), Şanlıurfa (Murat Yazar), Tekirdağ (Recep Palabıyık), Trabzon (Yavuz Karan), Tunceli (Kemal Bozkurt), Uşak (Bülent Horasan), Yozgat (Onur Kaytan), Zonguldak (Halil Furat), Adıyaman (Abdullah Erdem), Burdur (Osman Erçiftçi), Erzurum (Umut Güngör).


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler