‘PKK Saray’a hizmet ediyor’

AKP’nin Türkiye’yi yönetme şansının sıfırlandığını söyleyen CHP lideri, ‘Şu anda PKK Kaçak Saray’a hizmet ediyor, tavrı HDP’ye de zarar veriyor’ dedi.

Yayınlanma: 31.08.2015 - 21:34
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Radyo Sputnik programcısı Yavuz Oğhan ile Ankara Temsilcisi Yurdagül Şimşek’e çarpıcı açıklamalar yaptı. 1 Kasım seçimleriyle ilgili güvenlik endişelerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “seçim sürecinde olayların biraz daha yatışacağını düşündüğünü vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Şu anda PKK kaçak saraya hizmet ediyor” dedi. PKK’yi bağımsız bir örgüt olarak düşünmenin en büyük hata olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, örgütün tavrının HDP’ye de zarar verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu söyleşide, “HDP parlamentoda olmalı. Sorunun çözümünde bizim meşru muhatabımız HDP olmalı. Meşru muhatabınız vardır, halkın oyuyla seçilmiş gelmiştir, muhatabınız vardır. PKK’nin bu tavrı elbette HDP’ye de zarar veriyor” dedi.

Türkiye’yi ateşe AKP attı, CHP çıkarır

Kılıçdaroğlu artık AKP’nin Türkiye’yi yönetme şansının sıfırlandığını belirterek şunları kaydetti: “Ben bunu sadece Doğu için söylemiyorum, hem içeride hem dışarıda hiçbir Batılı lider Erdoğan ile aynı karenin içerisinde fotoğraf vermek istemez, istemiyor da zaten. AB ile olan ilişkilerimiz, Ortadoğu bataklığına saplanıp kalmamız, dış politikanın bu hale gelmiş olması. Nasıl yönetecekler? Okyanusta rüzgâra kapılan gemi gibi Türkiye bir yerlere gidiyor. Hepimizin bunu bilmesi lazım. Türkiye’ye ateş çemberinden kim çıkarır? Açık net düşünelim. AKP var bu noktaya getirdi, ateş çemberinin içine koydu. MHP var her şeye hayır diyor. HDP var denklemin dışında. Geriye bir tek parti kalıyor CHP.”

Geceleri uyuyamıyorum

Kılıçdaroğlu, dün NTV’de de açıklamalarda bulundu. 1 Kasım’da seçim güvenliğinin daha güçlü bir şekilde sağlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da “Karakoluna sahip çıkamıyorsun, gideceksin sandığa çıkacaksın. Güldürmesinler” diye yanıt veren Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Ne Güneydoğu’yu ne Türkiye’nin sorunlarını biliyor. Türkiye’yi bir ateş çemberinin içine soktu. Bari Kaçak Sarayı’nda konuşma arkadaş, sus yerinde otur, bağrımıza taş basalım, seni orda tutalım. Hâlâ intikam, kin hırsıyla konuşuyor” eleştirilerini yöneltti.

Kılıçdaroğlu, teröristleri ihbar edenlere para ödülü verilmesini öngören yönetmeliğin yürürlüğe girmesine ilişkin “Bu ihbarla falan çözülecek bir olay değil, bunlar olayın büyüklüğünü kavrayamamışlar. Muhbire para verecek de sorun çözülecek. Bu sorunu böyle çözeceklerini düşünüyorlarsa daha Türkiye’yi okuyamamışlar. Bazen geceleri rahat uyuyamıyorum. Bu kadar ağır sorunlar varken getirdikleri çözümlere bak” açıklamasını yaptı.

Bakanlara güvenmiyor

Başbakanlık’ın kamudaki bütün atamaları durdurduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “‘Bakanlara güvenmiyorum’ demek bu. Güvensizlik üzerine inşa edilen bir kabinenin Türkiye’ye yarar getirmeyeceğini herkes kabul eder. Kendi müsteşarlarını tayin edebilecekler mi? 2 aylık sürede ne yapacaklar? Türkiye’nin hangi sorununu çözecekler? Bir siyasal parti, yönetimde yer almak istiyorsa, var olan sorunları çözme iddiasıyla orada olur. Ben sorunları erteliyorsam orada işim yok. Bürokratlara ‘Başbakan benim, senin bakanın talimat verse dahi bunu yapmayacaksınız, güvencen benim’ dedi. Bu bakanlar bunu fark ettiler mi acaba? Bilmiyorlarsa uyanmaları lazım. Bakanlar Kurulu’nu nasıl kilitlersiniz, koalisyonu işlevsiz hale getirirsiniz bunu en iyi bilen kişilerden biriyim. Bu aklı Davutoğlu’na kimin verdiğini de biliyoruz” diye konuştu.

Görev alsam kurardım

Koalisyon görüşmelerine de değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Görev alsaydım hükümeti kurardım. Özel görüşme yapmadık daha. İkna edebilirdim Bahçeli’yi. Uzun süreli mi, kısa süreli mi kuracağız hükümeti? Kısa süreli hükümet bir koalisyon hükümeti mi, azınlık hükümeti mi olacak? Kısa süreli hükümetin başbakanı kim olacak? Hiçbir zaman kişisel çıkarlarımızı düşünmedik. Hiçbir zaman koltuk hırsına kapılmadık. Koalisyon kurma gücümüz vardı.”

Listede değişiklik yok

Seçim bildirgesi üzerinde çalıştıklarını ve büyük ölçüde değişiklik olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Önseçimle geldi milletvekillerimizin büyük bir kısmı sadece yemin ettiler. Olağanüstü bir durum olmazsa milletvekili listelerinde yer alacaklar. Tunceli’de, milletvekili çıkaramadığımız yerlerde değişiklik olabilir” dedi. Kılıçdaoğlu, seçim ittifakı konusunda şunları söyledi: “Seçim ittifakı olmayacak. Biz önseçim yaptık. Merkez yoklaması olsaydı, oturup o ittifakı yapabilirdik. İttifak yaptığınız zaman karşı tarafın adaylarına da yer vereceksiniz. Bizim öyle bir olanağımız yok. Partiler destek verirlerse mutluluk duyarız. Partilerden de destek isteriz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler