SP'li Kamalak Cizre’ye ancak imza ile girebildi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hafta sonu çatışmalarda ölenlerin ailelerini ziyaret etmek için Cizre’ye gittiklerini, ilçeye ancak “can güvenliği konusunda sorumluluğun kendilerine ait olduğu”na ilişkin bir tutanağa imza atarak girebildiklerini söyledi.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 04:56
Abone Ol google-news

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hafta sonu çatışmalarda yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etmek için Cizre’ye gittiklerini, ilçeye ancak “can güvenliği konusunda sorumluluğun kendilerine ait olduğu”na ilişkin bir tutanağa imza atarak girebildiklerini söyledi. Kamalak, güvenlik görevlilerinin kendilerine “Kendi elemanlarımızı riske atamayız, gitmenizi doğru bulmuyorum” dediğini anlattı.

Tutanak talebinin Emniyet’ten geldiğini kaydeden Kamalak, diğer parti yetkililerine de aynı işlemin yapılacağını düşündüğünü söyledi. “Cizre’ye devlet bakımından ve güvenlik birimleri açısından hâlâ giriş yasağı var anlaşılan” diyen Kamalak, çatışmaların yaşandığı 3 mahalleden Nur Mahallesi’nde iki aileyi ziyaret ettiklerini belirtti. 8 yaşındaki kızları vurularak ölen ailenin evinin kapısında mermi izleri nedeniyle büyükçe bir delik olduğunu kaydeden Kamalak, “Kızlarının ölüsünü bir hafta soğutucuda bekletmişler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler