Davutoğlu'ndan Van'da tehdit gibi sözler: Beyaz toroslar dolaşacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Van mitinginde tehdit gibi sözler sarf etti. Davutoğlu, "Biliyorlar ki; AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak" dedi.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 15:44
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaklaşan seçim öncesinde partisinin Van'daki mitinginde konuştu. Davutoğlu, faili meçhullerin tavan yaptığı 1990'lara atıfta bulunarak, "Biliyorlar ki; AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak ya da beyaz toroslar dolaşacak" dedi.

Davutoğlu'nun sözleri şöyle:

Bırakın makamımızı, koltuğumuzu, canımıza dahi mal olsa bu yoldan, bu kutlu yoldan dönmek, vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. Zaten şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyor. Çünkü biliyorlar ki AK Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek ya da Çözüm Süreci zayıflayacak. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi 'Beyaz Toroslar' dolaşacak. Biz bu memleketi terör çetelerine, faili meçhullere bir daha bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin, 80'li, 90'lı yıllara bu ülkeyi döndürmek isteyenler başarılı olamayacak. Biz çözüm için her zaman olduğu gibi dimdik ayakta duracağız."

Tek bir vatandaşın hakkına, hukukuna, özgürlüklerine halel getirilmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Davutoğlu, "Huzur ve demokrasi operasyonuna başlamak zorunda bırakıldığımızda, DEAŞ bize saldırdığında, PKK bize saldırdığında verdiğim talimat açıktı. 'Bu terör çeteleriyle mücadele edeceksiniz ama tek bir vatandaşımızın gönlünde tek bir şüphe uyandırmayacak, hiçbir vatandaşımızın canına, malına, onuruna zarar vermeyeceksiniz,' İşte ayırdık, ayırıyoruz ama onlar ayırmıyorlar, sivili de korucuyu da askeri, polisi de, bütün kardeşlerimizi şehit ediyorlar" şeklinde konuştu.

Beyaz toros, gündeme 1990'lı yıllarda geldi. Faili meçhullerin patlama yaptığı dönemde, JİTEM'in 'devriye aracı' olarak bilinen beyaz toros, doğu ve güneydoğu bölgelerinde işlenen faili meçhullerle ilişkilendirilen bir simge haline geldi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler