Ankara kulisleri bu iddiayı konuşuyor: Meral Akşener'e '5. parti' çiziği

Bahçeli’nin önce listeye aldığı Akşener’i, Arınç, Şener ve Haşim Kılıç ekibiyle görüştüğü için aday göstermediği belirtiliyor.

Yayınlanma: 22.10.2015 - 11:20
Abone Ol google-news

Ankara kulislerinde, 1 Kasım seçimleri sonrasında “5. parti hazırlığı” tartışılırken MHP lideri Devlet  Bahçeli’nin İstanbul Milletvekili Meral Akşener’i aday göstermemesinde bu kulislerin rol oynadığı  konuşuluyor.

Bahçeli ile Akşener arasındaki gerginlik ilk olarak TBMM Başkanlığı seçimlerinde su yüzüne çıkmış  ve Bahçeli, Akşener’in Meclis Başkanlığı adaylığı için “Şansını kaybetti” ifadelerini kullanmıştı. 

Bahçeli, 1 Kasım’da yeniden aday göstermediği Akşener için, “O hanımefendi biraz dinlenecektir”  açıklamasında bulunmuştu.

MHP kulislerinde, Bahçeli- Akşener geriliminin nedeninin, Akşener’in 1 Kasım milletvekili aday   listelerinin açıklanmasına bir hafta kala eski Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Abdüllatif Şener  ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın da aralarında yer aldığı oluşumla görüşmesinden kaynaklandığı ileri sürüldü.

Bahçeli’nin, 1 Kasım seçimleri için de Akşener’i aday gösterdiği ancak “Sapanca yakınlarında  gerçekleşen görüşmeden” haberdar olduktan sonra liste dışı bıraktığı belirtildi.

Cumhuriyet’in  görüştüğü Abdüllatif Şener ise söz konusu iddiaları ne yalanladı, ne doğruladı. Şener,  “Böyle bir görüşme olup olmadığıyla ilgili bir yorumda bulunmak istemiyorum” demekle yetindi.

CHP  Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in, önceki gün bir gazeteye “1 Kasım’da bu sonuç kesinlikle   değişecektir. Seçimlerden sonra bir 5. parti olacak. AKP’den kopmalarla yeni bir parti kurulacak”  açıklamasını yapması dikkat çekti.

Taraf gazetesinde dün yer alan haberde de AKP içindeki oluşuma destek verdiği öne sürülen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP’lilerin adının karıştığı  yolsuzluk iddiaları için “Bu pislik kolay temizlenmez” dediği ileri sürüldü. Ancak Gül bu iddiaları  yalanladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler