MHP: Başbakan için hastane boşaltıldı

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, yarın Yenikapı'da düzenlenecek AK Parti mitingi nedeniyle Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir bölümünün mitingde yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle kullanılmak üzere boşaltıldığını söyledi.

Yayınlanma: 24.10.2015 - 20:12
Abone Ol google-news



Karataş , "Neden MHP'nin yüzbinlerinin biraraya geldiği mitingde bir hastane ayarlaması yapılmadı? Korkuları nedir veya vatandaşta yaratmak istedikleri korku nedir?" diye konuştu.

"TERÖRE YENİK DÜŞEN BİR TÜRKİYE GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKARILMAK İSTENMİŞTİR"

MHP İstanbul İl Başkanlığı basın toplantısı düzenleyen il başkanı Karataş, 18 Ekim'de düzenledikleri İstanbul mitinginde yüzbinleri biraraya getirdiklerini ifade ederek "Kamuoyunda 7 Haziran ile 1 Kasım arasında yaratılan korkuların ortadan gittiğini gördük. O ana kadar olan sürede MHP'nin mitingini yapmaması için devletin bütün emniyet güçleri ve valilik büyük korkular yaratarak mitingi istemedi. Teröre yenik düşen bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkarılmak istenmiştir" dedi.

MHP'nin teröre pabuç bırakmamak adına o mitingi yaptığını ifade eden Karataş, "Bu tarihten önce valilik ve emniyet güçleri mitingde büyük sorunlar yaşanabileceklerini ifade ediyordu. ABD, Almanya ve Hollanda elçilikleri talimatlar veriyordu vatandaşlarına sokağa çıkmamaları için. Kamuoyunda korku yaratarak mitingin sönük geçmesi için kamuoyu yaratılmıştı. Ama MHP Türkiye'deki korkuların ortadan kaldırılması adına bu mitingi yaptı. 3 kilometre öteden yollar kesilerek mitinge gelinmemesi için önlem alındı" diye konuştu.

"SAMATYA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NİN KORONER YOĞUN BAKIMIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYORLAR"

Karataş konuşmasına şöyle devam etti:

Dün itibariyle gelen bir bilgi var. Devlet, milletin can ve mal güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen başbakanın gittiği toplantılarla ilgili ön önlem alınarak güvenlik ortamını artırıyorlar ve Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin koroner yoğun bakımıyla ilgili çalışma yapıyorlar. Hastaneyi boşaltıyorlar. Rutin bir çalışmaysa sadece AKP'nin mensuplarının biraya gelip miting yaptığı bölgeye yakın bir hastaneyi rutin olarak değerlendirip herhangi eyleme dönük bir şey gerçekleşirse o hastaneyi kullanırız düşüncesini ortaya koyuyorlarsa neden MHP için o kadar büyük önlemler alınması söylenmesine rağmen, büyük korkular yaşattırılmasına rağmen, 70'e yakın canlı bombanın ortada dolaştığını, Yenikapı'da, Taksim'de metro istasyonlarını devamlı durdurarak canlı bomba arayışları içinde olunduğunu, Yenikapı'ya gelirken 3 kilometre önce kesilmesinin sebebini sorduğumuzda canlı bombanın kamyonetle gelebileceğini düşünerek yolları önceden kestik demelerine rağmen, bu bir rutin çalışmaysa neden MHP'nin yüzbinlerinin biraraya geldiği mitingde bir hastane ayarlaması yapılmadı? Korkuları nedir veya vatandaşta yaratmak istedikleri korku nedir? Bu bence MHP'nin düşüncesi toplumda korkular yaratılarak terörün istek ve arzularını yerine getirmek adına yarınlar için ön çalışma ve zemin hazırlamadır. Çünkü toplumu korkutarak terör örgütlerinin arzularını yerine getirme adına, masada oturma adına, çözüm sürecini tekrar başlatma adına zemin aralamasıdır. Bu aralamayı gerçekleştirirken vatandaşların korkuları oluştuğundan dolayı bir bölgenin ver-kurtul denmesi için algı operasyonu oluşturuluyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

STANDART PROSEDÜR

Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinden telefonla alınan bilgiye göre ise koroner yoğun bakım servisinin boşaltılması gibi bir durumun olmadığını, herhangi bir olumsuzluk durumunda müdahale için her branştan doktorun göreve çağrıldığı öğrenildi.

Valilikten gelen talimat nedeniyle hazırlıkların yapıldığını belirten hastane yetkilileri uygulamanın her miting öncesi yapılan standart prosedür olduğunu ifade etti. Hastane yetkilisi söz konusu uygulamanın 18 Ekim'deki MHP mitingi sırasında da uygulandığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler