22 Temmuz Soruşturması tamamlandı

Aralarında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 23'ü tutuklu 143 şüpheli hakkında yürütülen 22 Temmuz Soruşturması, 15 aylık sonra tamamlandı.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 21:15
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Okan Özsoy'un yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırladığı 721 sayfalık iddianamede siyaset, iş, medya ve spor dünyasından tanınmış isimlerin de bulunduğu 57 kişi "mağdur" sıfatıyla yer aldı. İddianamede 209 kişinin adına da "müşteki" sıfatıyla yer verildi. İddianamenin ilk sayfasında "Paralel Devlet Yapılanması İddianamesi" yazması dikkat çekti.

ŞÜPHELİLERİN İŞLEDİĞİ İDDİA EDİLEN SUÇLAR

Şüphelilerin 2012 yılında işlendiği iddia edilen suçlar ise, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Görevi kötüye kullanma", "İftira", "Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek", "Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak", "Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek", "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" olarak sıralandı.

GÜLEN HAKKINDAKİ DOSYAYA YETKİSİZLİK KARARI

Bu arada, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla yer alan Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 29 şüpheli hakkındaki dosyanın yetkisizlik kararı ile ayrılarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği öğrenildi.

İddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede şüphelilerin yasadışı dinleme yaptıkları iddia ediliyor. Mahkemenin 15 gün içinde iddianameyi inceleme süresi bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler