Kılıçdaroğlu: Saltanatı yıkacağız

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim öncesi son mesajlarını 'aday olduğu' İzmir'den verdi.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 13:36
Abone Ol google-news

Davutoğlu'nun yönetim iradesini 'saraya' teslim ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, seçim öncesi İzmir'de verdiği son mesajlarda 'Biri iradesini saraya ipotek etmişse bu ülkeyi yönetemez. Bu ülkeyi yönetecek kişinin güçlü bir iradesi olması lazım' diyerek iktidar istedi.

1 Kasım'ın saltanatın yıkıldığı tarih olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Birileri yeniden saltanat kurmak istiyor, buna izin vermeyin' diye konuştu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarınki seçimler öncesi son mesajlarını “milletvekili adayı” olduğu İzmir'den verdi.

Sabah saatlerinde indiği Adnan Menderes Havaalanı'ndan helikopterle, aday olduğu İzmir 2. seçim bölgesinin ilçelerini dolaşan Kılıçdaroğlu, ilk olarak Tire çarşısında yurttaşlarla buluştu.  Burada, mola verdiği bir köy kahvesinde yurttaşlara seslenirken, Türkiye’de namuslu siyasetin eksik olduğunu belirterek, “Eski anlayışlarımızı bir tarafa bırakmak zorundayız. Huzur ve refahı isteyenler çoğunlukta ama farklı partilerin içine girmişiz. Bu seçimde gelin oyunuzu CHP’ye verin” dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir'in ilçelerinde yaptığı konuşmalarda devletin kinle ve öfkeyle, önyargıyla yönetilmeyeceğini, akılla, bilgiyle, sabırla yönetileceğini dile getiirdi. 1 Kasım'ın saltanatın yıkıldığı tarih olduğunu kaydederek, “Birileri yeniden saltanat kurmak istiyor, buna izin vermeyin. Siz bunu çok daha iyi biliyorsunuz. Kuvayi Milliye'nin yatağıdır buralar. Efelerin yatağıdır buralar. Buna izin vermeyelim. Kurulacaksın kaçak sarayına, oradan ahkam keseceksin. Binlerce çocuk yatağa aç giriyor. Bir yanlış dış politikan 2 milyon aç Suriyeli yarattı, neden? Küçük çocukların cansız bedenleri Akdeniz'in kıyılarına düşüyor neden? Bunları düşünmek zorundayız. Bu seçimlere diğerlerine benzemiyor. Elimizi vicdanımıza koyarak sandığa gitmeliyiz” diye konuştu.

Devletin kinle ve öfkeyle de yönetilemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Önyargıyla değil, akılla, bilgiyle, sabırla yönetilir. Bunu yapmadığımız zaman toplumda gerginliklere yol açarsınız. Neredeyse caddelerde selam veremez hale geldik. Komşunun inancı sorgulanan hale geldik. Biz böyle miydik? Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğu zaman huzur ve barışı hedeflemişti” dedi.

BU MEMLEKETİN BARIŞA İHTİYACI VAR

İnsanların siyasette kavgadan bıktığnı vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu memleketin barışa ihtiyacı var. Bu memleketin ortaçağın karanlığından kurtulmaya ihtiyacı var. Bunun için yola çıktım. Eğer bunu Türkiye'de hep beraber istiyorsak, terörden uzak huzur içinde yaşadığımız bir ülke istiyorsak adresimiz belli. 1 Kasım'da gidip CHP'ye oy vereceğiz, bunun Türkçesi bu” diye konuştu

Ecevit geleneğinden geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, onun “ne ezen ne ezilen” sözünü kendine rehber edindiğini vurgulayarak, ülkede 22 milyon fakir olduğunu, onların sorunlarını çözmek için yetki istediklerini söyledi. “Bu kaderi değiştirmek zorundayız” diyerek annelere söz verdi.
7 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “400 vekil” elde edemediği için terörün azdığını belirterek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı gibi ülkenin “ipotekle” yönetilemeyeceğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Biri iradesini saraya ipotek etmişse bu ülkeyi yönetemez. Bu ülkeyi yönetecek kişinin güçlü bir iradesi olması lazım. Davutoğlu saray için çalışıyor. Kılıçdaroğlu halk için çalışıyor. Onlar vatandaşı borç batağına batırdılar. Yetki verirseniz ben vatandaşı da Türkiye'yi bu borç batağından kurtaracağım” dedi.

Basın üzerindeki baskılara da değinen CHP Lideri, “Kanallar karartılıyor, gazetelere yasak getiriliyor. Bunları yaparken de başına yandaşlarını getiriyorlar. CHP iktidarında basın hür olacak” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu,“Sizin için ter dökeceğim” diyerek önümüzdeki 4 yıl için yetki istedi. Kalabalığın “Başbakan Kemal” tezahüratlarına, “O sandığa gitmekle olur” diye yanıt verdi

SLOGAN FENA DEĞİL

Bu sırada alanı dolduran vatandaşların “Başbakan Kemal" diye bağırması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Slogan fena değil. Ama bunu nasıl gerçekleştireceğiz? Sandığa gideceğiz değil mi? Bir vatandaşı daha sandığa götüreceğiz, geçen seçimde oy kullanmamış ya da başka bir partiye oy vermiş vatandaşımızı da sandığa götüreceksiniz. Türkiye, bir ateş çemberinde geçiyor. 13 yılda ülkeyi ne hale getirdiklerini anlatın. Kan ve gözyaşı var. Bundan rahatsızsanız, ülkede huzur istiyorsanız, gel beraber sandığa gidelim deyin. Yakınlarınıza telefon açın, sandığa gitmesini oy kullanmasını isteyin. Çocuklarımıza güzel bir ülke bırakmak zorundayız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler