'Biz olduğumuz sürece başkanlık olmaz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mütevazı kişiliği ile ün yapan Uruguay’ın eski Devlet Başkanı Jose Mujica ile kahvaltıda bir araya geldi.

Yayınlanma: 06.11.2015 - 19:40
Abone Ol google-news

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve eski Uruguay Devlet Başkanı Mujica, basın mensuplarıyla selfie çektirdi.

Buluşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemine ilişkin soruya “AKP yüzde 49 aldı, sonuçlara saygılıyız. Ama başkanlık sistemi ile eğer siz elinize sopayı alıp toplumu dizayn etmeyi hedefliyor ve bunu amaçlıyorsanız hiç kimsenin endişesi olmasın CHP olduğu sürece bu süreç yaşamaz ve gerçekleşmez” dedi.

Basın üzerindeki baskıya yönelik bir soruya da Kılıçdaroğlu, “Hükümetin eleştirilmediği bir medya ordusu Türkiye’ye demokrasiyi değil, felaketi getirir” yanıtını verdi. “Kurultay ne zaman yapılacak” yönündeki bir soru üzerine Kılıçdaroğlu “Olağan da olsa olağanüstü de olsa zaten ocakta olacak. Genel başkanların görevi de yeni genel başkan adaylarına yol açmaktır” diye yanıtladı.

Çok şey öğrendik

Mujica ise “Türklerin gösterdiği misafirperverlikten etkilendik. Türk halkından çok şey öğrendik. Latin Amerika birleşiyor. Bağımsız olmak için ülkeler arasındaki istihbaratı, ticareti iyi yönetebilmek gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler