Kabineye rötar

64. hükümetin kabine listesinde 1-2 günlük gecikme yaşanabileceği belirtiliyor.

Yayınlanma: 17.11.2015 - 23:41
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 64. hükümetin kabine listesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 1-2 gün gecikmeli olarak sunabileceği belirtiliyor. AKP yöneticileri, hükümetin kurulmasından sonra 7 gün içinde hükümet programının TBMM’de okunması gerektiğini, hükümetin bugün kurulması durumunda takvimin sıkışmaması için ertelemenin yapıldığını kaydetti. Ancak kulislerde, bu gecikme Erdoğan ile Davutoğlu arasında kabinede yer alacak bazı isimlerle ilgili görüş ayrılığı yaşandığı biçiminde yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, anayasanın “Geçici Bakanlar Kurulu seçim süresince ve yeni Meclis toplanıncaya kadar vazife görür” hükmü nedeniyle boşluk doğmaması için geçici hükümetin yeni hükümet kuruluncaya kadar görevine devam etmesine ilişkin kararı dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Erdoğan, TBMM’deki yemin töreni devam ederken Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldiği Davutoğlu’na hükümeti kurma görevini verdi.

Davutoğlu’nun bugün 64. hükümetin kabine listesini Erdoğan’a sunması bekleniyordu. Ancak kabine listesinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na sunulmasında 1-2 günlük gecikme yaşanabileceği belirtiliyor. Davutoğlu’nun, önceki gün milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “Kabine listesini perşembe ya da cuma günü Cumhurbaşkanımıza sunacağım” dediği öğrenildi. AKP yöneticileri, bu durumu “Anayasa gereği hükümet programının kuruluşundan en geç bir hafta içinde TBMM’de okunması gerekiyor. Hükümet programının 23 Kasım Pazartesi günü TBMM’de okunması planlanıyor. Eğer hükümet bugün kurulursa pazartesi gün altıncı gün olacak. Takvimde bir sıkışıklık olmaması için bir gecikme düşünülüyor” diye açıkladı.

Anlaşmazlık mı var?

AKP yöneticileri, kabine listesindeki gecikmede Erdoğan ve Davutoğlu arasında hiçbir sorun olmadığını vurgulamasına karşın kulislerde iki isim arasında bazı isimler konusunda görüş ayrılığı yaşandığı değerlendirmesi yapılıyor. Özellikle kabinede ekonomi yönetiminin Ali Babacan mı yoksa Berat Albayrak’a mı verileceği konusunda sıkıntı yaşandığı kaydediliyor. AKP, hükümet programının pazartesi günü TBMM’de okunması, 26 Kasım’da program üzerindeki görüşmelerin yapılması, 28 Kasım’da da güvenoylamasının gerçekleştirilmesini planlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler