Bu yazılar ırkçı

Güneydoğu’daki duvar yazıları ve özel harekâtçıların gövde gösterileri karşısında AKP’li vekil de çaresiz. Ensarioğlu: Sürekli uyarıyoruz ama yine engelleyemiyoruz.

Yayınlanma: 18.11.2015 - 23:46
Abone Ol google-news

PKK’nin yazılarına karşı polis ve jandarma özel harekat timlerince Silvan’da, “Türk’ün gücünü göreceksiniz”, “Türk sen övün değilsen itaat et” sloganlarının yer aldığı duvar yazılarına ve yine güvenlik güçlerince operasyonlar sonrası yapılan tekbirli, şarkılı, kurşunlu kutlamalara AKP’li vekil de engel olamadı. Olan bitenler için “ırkçı” diyen Diyarbakır Milletvekili Galip Ensaraioğlu, “Bu yazılar için kamu görevlilerini ve yöneticilerini sürekli uyarıyoruz ama yine de tam olarak engel olamıyoruz” dedi.

Uyarıyoruz ama

İçişleri Bakanlığı’nca inceleme başlatılmasına karşın İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılar ve operasyon sonrası kutlamalar hakkında hiçbir açıklama yapmamaları dikkat çekti. AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise sorumuz üzerine, “Maalesef kamu görevlilerimizin içinde olduğu bu tür yanlışlıklar oldu” dedi. Ensarioğlu, iktidar partisinin bölge milletvekili olarak kendisinin de sürekli halktan bu tür şikayetler aldığını belirterek şunları söyledi:

“Kamu görevlileri, ideolojik, siyasi görüşlerini bu şekilde görevlerine yansıtamazlar, yansıtmamalıdırlar. Yazılar çiziler son derece ırkçı söylemler. Kamu görevlisi, görev yaptığı yerdeki halkın hassasiyetlerini, duyarlılıklarını dikkate almak zorunda. Operasyonlarda ideolojik görüşlerine göre değil hukuka ve yasalara uygun görev yapmak zorundalar. Halkın duyarlılıklarına, hassasiyetlerine uygun olarak görevlerini yerine getirmek zorundalar. Her türlü uyarıyı yapıyoruz. Ama hala maalesef bunları tam olarak engelleyemiyoruz.”



İfadeleri bile tamamlanmadı


Galip Ensarioğlu, kendilerinin gösterdikleri çabalar sonucu bu tür eylemler nedeniyle güvenlik güçlerince soruşturma ve incelemeler başlatıldığını belirterek, bölge milletvekili olarak bunun takipçisi olacaklarını söyledi. Ancak en sıcak bir başka soruşturma, Ekim ayında HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın paylaştığı Şırnak’ta Hacı Birlik’in cenazesinin zırlı araca bağlanarak yerde sürüklendiğini gösteren görüntü nedeniyle açılmıştı. AKP’li Ensarioğlu da bu soruşturmanın takipçisi olacağını söylemişti. Soruşturma açılmasından bu yana 1.5 ay geçilmesine karşın zanlı polislerin ifadesinin alınmasının hâlâ tamamlanmamış olması, HDP’liler ve aile avukatlarının “Soruşturmalar yasak savma kabilinden. Samimi olarak devlet içinde hukuk dışına çıkanların cezalandırılması amaçlanmıyor” eleştirilerine neden oluyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler