Bahçeli: Davutoğlu samimiyse işe Saray'dan başlamalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Davutoğlu'nun görev süresi de başkanlığın inşasına kadar geçerlidir. Kanunsuzluğa gömülmüş, rüşvetçilerin kontolüne geçmişlerin bunlardan bahsetmesi kara mizahtır. Davutoğlu yolsuzluktan şikayetçiyse önce saraydan başlaması sonra halkayı genişletmelidir" dedi.

Yayınlanma: 01.12.2015 - 10:41
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında partililere seslendi. Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

- Ülke adına ümit var olmamızı gerektirecek hiçbir emare yok. Ben 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekerek konuşmama başlamak istiyorum. Kamudaki engelli kontenjanları artırılmalı.

- Türkiye üst üste iki kez seçim yaşamak zorunda kalmıştır. Demokrasi yanlızca sözde ve söylemde hatırlanan yaralı bir kavrama dönüştürülmüştür. Demorkatik kültürdeki yozlaşmalar, milli iradeyi çarpıtma ve karartma çalışmaları Türkiye'nin sırtındaki kaburları artırmıştır.

- 64. Hükümet geçtiğimiz 24 Kasım günü kurulmuştur. Dün de gerekli güvenoyu safhası tamamlanmıştır. AKP'nin 6. hükümeti resmen görevinin başındadır. İcaratlarını titizlikle takip edeceğimizi muhatapların bilmesi istiyorum.

- Genel seçimin üzerinde 16 gün geçtikten sonra, Erdoğan yeni hükümetin kurulması ile ilgili süreci başlatmıştır. TBMM Başkanı seçimi ise 22 Kasım'da gerçekleşmiştir. Erdoğan madem bu kadar seri bir şekilde hükümet kurma sürecini açabiliyorsa, aynı şeyi neden 7 Haziran'da yapmamıştır. Erdoğan koalisyon hükümeti kurma görevini 9 Temmuz'da vermiştir. Erdoğan'ın 7 Haziran'dan sonra hangi hesapla hükümet kurma sürecini ağırdan almaktadır?

- Erdoğan 7 Haziran'ı hazmedememiş, koalisyon kurulmasını zora sokmuştur. Bu gerçekler herkesin gözü önünde yaşanmıştır. Aziz milletimiz bu taban tabana zıt uygulamaları elbet değerlendirecektir. Bu geleceğimizin selameti için mecburidir. Geçmişten ders alarak, geleceğe bakılmalıdır.

- Boşa geçirilecek zaman kalmamıştır. Türkiye belirsizliğin karanlık günlerindedir.

- Ne Erdoğan'ın ne de Davutoğlu'nun sığınacağı yer vardır.

- Yalan devleşmiş, aldatma derinleşmiştir.

- Türkiye'nin özlem ve ihtiyacı ne olursa olsun bunlar bildiklerini okuyacaktır.

- İktidarda 14 yılına girmiş bir parti hala başarısızlığa kılıf dikme telaşındadır.

- Onursuzluğun zirve yaptığı bir yönetim anlayışının hakim olduğu yönetimin, onura atıf yapması hangi temele dayanmaktadır. Milletvekili yeminini içlerine sindiremeyenler onurlu olsa ne yazar, olmasa ne yazar.

- Türk milletine küfredenleri, omurgasızlıkta rekorlara imza atan, artist, oyuncu olan zevat bir ülkücü öldüğünde ne hissediyorsunuz?

- Tahir Elçi silahlı saldırıda öldürülmüş, 2 polisimiz de şehit edilmiştir. Gerek Tahir Elçi'ye, gerek asker ve polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şiddet kimden gelirse gelsin lanetliyorum. Tahir Elçi'nin failinin PKK olduğu yönünde güçlü deliller vardır.

- Devletin düştüğü içler acısı hal hepimizi kahretmektedir. Savcıların işlerini yapamaması durumuna gelmesi, hepimizin durup düşünmesini gerektirir. Terör Türkiye'nin kuyusunu kazmaktadır, bunun adına da istikrar denmektedir.

- Beyaz Toros'lara davetiye çıkaran, sokaklara barikat kurulmasını izleyen Davutoğlu, olan biteni nasıl karşılamaktadır. İnsanlık onuruymuş. Terörün belini doğrultmasına müsaade etmek midir onurlu insanlık. Türkiye bölünmüş, 1000 yıllık kardeşliğimiz ateşe verilmiş, ne Erdoğan'ın ne Davutoğlu'nun sıralamasında bunların esamesi okunmamaktadır.

- Davutoğlu'nun görev süresi de başkanlığın inşasına kadar geçerlidir. Kanunsuzluğa gömülmüş, rüşvetçilerin kontolüne geçmişlerin bunlardan bahsetmesi kara mizahtır.

- Davutoğlu yolsuzluktan şikayetçiyse önce saraydan başlaması sonra halkayı genişletmelidir. İçeriden ve dışarıdan pazarlanarak tedavüle sokan bayat oyunlar hangi boyuta ulaşırsa ulaşsın, mücadelemizi inançla sürdüreceğiz.

- Ne zaman kardeş Esad sözleri, katil Esad'la yer değiştirmiş, işte o zaman Türkiye sorun ithal eden, yalnızlığa mahkum bir ülke haline getirilmiştir. Türkiye'nin etrafı husumet çemberine alınmıştır.

- Rusya kesinlikle haksız ve art niyetlidir, Putin'in özür beklemesi skandaldır.

- Rusya ile krizin diplomatik yollardan çözülmesi en doğru yoldur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler