CHP heyeti Silivri'de

CHP heyeti Silivri’de Can Dündar ve Erdem Gül’le görüştü. Dündar, ‘Dışarıda emir altında olmaktansa hür irademizle içeride olmak çok daha onurludur’ dedi

Yayınlanma: 01.12.2015 - 23:55
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile milletvekilleri Muharrem Erkek, Kemal Zeybek, Hüseyin Yıldız ve Kadim Durmaz, Silivri’de tutuklu bulunan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Can Dündar’ı ziyaret etti. Dündar, milletvekillerine “Moralimiz çok iyi, biz burada dik durmaya devam edeceğiz. Mücadelemize devam edeceğiz. Dışarıda emir altında olmaktansa burada kendi irademizle içeride olmak çok daha onurludur. Biz işimizi yaptık, gazetecilik yaptık. Bunun için burada olsak da hiç önemli değil” dedi. Erdem Gül ise “Bizim yargılanmamızdan çok daha önemlisi ülkemizin demokratikleşmesi, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesidir” dedi.

Ziyaretin ardından Cumhuriyet’e konuşan milletvekilleri şunları kaydetti: “Her ikisi de ‘Bu aslında bizim değil halkın mağduriyetidir. Halkın haber alma hakkının ortadan kaldırılmasıdır. Biz yapmamız gerekeni yaptık, böyle bir hukuksuzlukla karşılaşma ihtimalini biliyorduk. Ama bir gazeteci bunun aksine bir şey yapamazdı’ diyor. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Türkiye eğer, bu noktada kendi gazetecilerine ‘casus’ diyen bir anlayışla mücadele edemezse, namuslu gazetecilerine yöneltilen bir iftira kumpanyasıyla mücadele edemezse daha çekeceğimiz çok acı var demektir.”

Yargıya müdahale etti

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise şunları söyledi “Şunu çok iyi biliyoruz ki, burada mevzu devlet sırrı değil, Cumhurbaşkanı’nın şahsi sırlarıdır. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu soruşturmada da açıkça anayasa suçu işlenmiştir. Cumhurbaşkanı açıkça yargıya müdahale etmiştir. Beğenmediği bir haber olduğu zaman çıkıyor, ‘bedelini ödeyecekler’ diyor, arkasından yargı harekete geçiyor. Tehditler emir olarak algılanıyor ve hukuk devletinden gün geçtikçe uzaklaşıyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler