Uçurtmalar özgürlük için uçacak

CHP’Lİ 10 milletvekili bugün 11.00’de Silivri’ye giderek Can Dündar ve Erdem Gül’ü ziyaret edecek, ardından özgürlükler için saat 14.00’te cezaevi önünde uçurtmalar uçuracak.

Yayınlanma: 06.12.2015 - 21:35
Abone Ol google-news

CHP milletvekilleri Ali Şeker, Eren Erdem, Orhan Sarıbal, Ali Haydar Hakverdi, Niyazi Nefi Kara, Onursal Adıgüzel, Sibel Özdemir, İlhan Cihaner, Ali Özcan ve Şenal Sarıhan, bugün saat 11.00’de Silivri Cezaevi’ne giderek gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcimiz Erdem Gül’ü ziyaret edecek. CHP’liler saat 14.00’te de Silivri’deki mahkûmların özgürlükleri için uçurtma uçuracak. Eyleme Can Dündar’ın oğlu Ege Dündar da katılacak.

Son 6 aydır cezaevleri, adliyeler ve mahkeme salonlarının gazetecilerin en sık uğradıkları yerlerinden biri olduğunu vurgulayan CHP’li Eren Erdem, “Dündar ve Gül gibi her gün onlarca gazeteci iktidar baskısı ve cezaevi tehdidiyle yüzleşerek haber yapmaya çalışıyor. Biz, CHP olarak, tüm bu baskıların, sansürün ve tehdidin karşısında, kalemini satmayan özgür gazetecilerin yanında olacağız. Silivri Cezaevi’nde diktatörlük hevesinde olanlara karşı Can Dündar ve Erdem Gül’ün yanında olduğumuzu haykıracağız” diye konuştu. Dündar ve Gül’ün tutuklanmasının tüm medyayı esir alma girişiminin sonucu olduğunu belirten Ali Şeker ise “Cumhuriyet yazarlarının tutuklanması Adalet saraylarının Saray’ın adaletine teslim olduğunun göstergesiydi. Basını esir almak isteyenler, düşünceyi tutsak edemeyeceklerini er geç anlayacaklar” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan TBMM Adalet Komisyonu üyesi CHP’li Namık Havutça ise “Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması hem anayasaya hem de evrensel hukuka aykırıdır” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler