Sarıgül: Taksim halka açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, AKP iktidarında kent meydanlarının yurttaşlara yasaklandığını belirterek, "Hiçbir demokratik ülkede meydanlar halka kapatılamaz. 30 Mart'tan sonra başta Taksim olmak üzere İstanbul'un tüm meydanlarını halka açacağız, özgürlüklere açacağız" dedi.

Yayınlanma: 01.03.2014 - 16:04
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, AKP iktidarında kent meydanlarının yurttaşlara yasaklandığını belirterek, "Hiçbir demokratik ülkede meydanlar halka kapatılamaz. 30 Mart'tan sonra başta Taksim olmak üzere İstanbul'un tüm meydanlarını halka açacağız, özgürlüklere açacağız" dedi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Sarıgül, Beykoz-Küçüksu'da esnafı gezerek sorunlarını dinledi.

"30 MART'TA İSTANBUL'A DENİZDEN BAKACAĞIZ"

Sarıgül, İstanbul'da deniz ulaşımından yeterince yararlanılmadığını belirterek, "İstanbullulara sesleniyorum. Denizlerin kirlenmesine göz mü yumacağız yoksa daha temiz bir Boğaz ve Marmara mı istiyoruz? Kuzey Ormanlarının yıkılmasına göz mü yumacağız yoksa daha yeşil bir İstanbul mu istiyoruz? 30 Mart'ta kararınızı buna göre verin. İstanbul'un ulaşımında denizden maksimum seviyede yararlanmak için projeler hazırladık. 30 Mart'tan sonra İstanbul'a denizden bakacağız" dedi.

AKP iktidarında kent meydanlarının yurttaşlara yasaklandığını söyleyen Sarıgül, "Hiçbir demokratik ülkede meydanlar halka kapatılamaz. Ancak Sayın Topbaş, İstanbul'un meydanlarını halka kapattı, emniyet güçleri ile korumaya aldı. Bu, özgürlüklere vurulan büyük bir darbedir. 30 Mart'tan sonra başta Taksim olmak üzere İstanbul'un tüm meydanlarını halka açacağız, özgürlüklere açacağız. Demokrasi ve özgürlüklere tahammülü olmayanlar gidecek, İstanbul daha özgür, daha demokratik bir anlayışla yönetilecek" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler