CHP'de 35. kurultay heyecanı

CHP’de 35. olağan kurultay bugün başlıyor. 900 gazetecinin akredite olduğu kurultaya 30 bin davetli ile 1275 delege katılacak. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına tek rakip olarak, 127 imzayı toplayabilmesi halinde Mustafa Balbay’ın çıkması bekleniyor.

Yayınlanma: 15.01.2016 - 21:49
Abone Ol google-news

CHP’nin bugün başlayacak 35. olağan kurultayının ilk gününde 3 maddelik tüzük değişikliğinin yanı sıra, genel başkanlık seçimi yapılacak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına tek rakip olarak, 127 imzayı toplayabilmesi halinde Mustafa Balbay’ın çıkması bekleniyor. Yarın ise yeni Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak. Kılıçdaroğlu’nun parti vitrinini büyük oranda değiştirmesi bekleniyor. Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak kurultay için 81 ilden parti delegeleri Ankara’ya geldi. Ankara’daki büyük otellerin neredeyse tamamı doldu. Kurultaya 30 bin davetli ile 1275 kurultay delegesinin katılması bekleniyor.

“Demokrasi, değişim ve kardeşlik” vurgusu yapılacak kurultayda salon, “Birlik, özgürlük” temalı afişlerle donatıldı. Salonun düzenlenmesi, partililere dağıtılacak kumanya, ses ve ışık sistemi gibi hazırlıklar da tamamlanırken kurultaya, siyasi parti temsilcileri ve meslek odaları ile bazı sürpriz isimler de davet edildi. Kurultay için yaklaşık 900 basın mensubu akredite oldu.

Güvenlik için alarm

Kurultay salonu için üst düzey bazı güvenlik önlemleri de alındı. Her görevli, konuk için ayrı ayrı yaka kartları basıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü 5 bine yakın polis görevlendirdi.

Her odada kulis

Kurultay öncesi genel merkezdeki hareketlilik de dün en üst seviyeye çıktı. Tüm yöneticilerin odalarında gece geç saatlere kadar liste kulisleri havada uçuştu. Muharrem İnce ve Umut Oran’ın çekildiği genel başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’nun rahat bir seçim zaferi kazanması bekleniyor. Sürecin başından bu yana olağan kurultay için çalışmalarını sürdüren ve yaklaşık 50 il gezisi yapan Mustafa Balbay’ın da Kılıçdaroğlu’nun tek rakibi olarak salona gelmesi bekleniyor. Gerekli olan imza sayısını toplamak için dün gece geç saatlere kadar çalışan Balbay, “Anadolu gezilerimde, yaptığım konuşmalarda 200 civarında imzayı görmüştüm. Ben Ankara’da kurultay salonuna genel başkan adayı olarak girme azmimi, kararlılığımı sürdürüyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler