Kılıçdaroğlu'ndan, Erdoğan için AKP'lilere salonu terk ettiren sözler

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' deyince, AKP'li isimler kongreyi terk etti.

Yayınlanma: 16.01.2016 - 16:50
Abone Ol google-news

<video:465032>

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisi CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının bir bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

Barış bildirisine imza atan akademisyenleri 'hain' ilan edip, 'ilgili kurumlara' talimat veren Erdoğan'ın sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, "Kendi düşüncelerini açıklayan akademisyenler tek tek gözaltına alındı. Bir diktatör bozuntusunun talimatıyla tek tek gözaltına alınıyor. İçeriğine katılmayabilirsiniz. Bizim de içerikle ilgili sorunlarımız var. Katılmadığımız yönleri var" ifadelerini kullandı, "Neden yasak getiriyorsunuz düşünceye?" diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri salonda büyük alkış alırken, kurultayı izlemek için salonda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve beraberindeki heyetin kongreyi terk ettiği görüldü.

Kılıçdaroğlu tüm salonu ayağa kaldırdı - VİDEO

[Haber görseli]

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler