Umut Nöbeti 70. gününde: ‘Herkes susturulmak isteniyor’

CHP’liler adına konuşan Hakkı Altınkaynak, “Bu süreci de sabırla, mücadele azmimizle demokrasiye olan inancımızla atlatacağız” dedi. Nöbetten sonra gazetemizin Şişli’deki merkezine gelen CHP’liler, destek ve dayanışma duygularını gazetemiz Yayın Danışmanı Doğan Satmış ile paylaştı.

Yayınlanma: 09.02.2016 - 22:12
Abone Ol google-news

MİT TIR’ları haberi nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül için tutulan Umut nöbetini CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul İl Örgütü Genel Eş Sözcü Naci Sönmez ile üyeleri devraldı.

“Basın ve ifade özgürlüğü demokrasinin temel dayanağıdır ve en temel insan hakkıdır” yazılı pankart açan CHP’liler adına konuşan Altınkaynak,“ Konuşan herkes susturulmak isteniyor. Basın baskı altında, üniversiteler suskun ve devlet daireleri gibi hareket ediyor. Toplum sindirilmiş ve kutuplaştırılmış.

Can Dündar ve Erdem Gül gibi yürekli, bilinçli ve onurlu gazeteciler ise gülünç gerekçelerle hapse tıkılıyor. Bilinmelidir k; İnsanlık ve ülkemiz çok badireler atlatmıştır. Bu süreci de basınla mücadele azmimizle demokrasiye olan inancımızla atlatacağız” dedi. CHP’liler nöbetin ardından gazetemizin Şişli’deki merkezine gelerek Gazetemiz Yayın Danışmanı Doğan Satmış’a dayanışma duygularını ilettiler.

Nöbeti öğleden sonra ise Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İstanbul İl Örgütü Genel Eş Sözcü Naci Sönmez ve üyeleri devraldı.

Umut Nöbeti’ni bugün ise saat 12.00-14.00 arası Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı İsmail Erten ve üyeleri ile 12.00 ile 16.00 saatleri arasında Birleşik Metal- İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile gazeteci Atilla Özsever devralacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler