7 Haziran’la eklendi, 1 Kasım’la silindi!

Gül, kurucusu olduğu AKP’nin ‘kurucu üyeler’ sayfasından çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesinde ise kendi sitesine link verildi.

Yayınlanma: 23.02.2016 - 05:28
Abone Ol google-news

11. Cumhurbaşkanı Gül, kurucusu olduğu partiden ve Cumhurbaşkanlığı’ndan yavaş yavaş siliniyor. AKP’nin internet sitesindeki “Kurucu Üyeler” safyasından Gül’ün isminin çıkarıldığı görüldü. Gül’ün resmi kurucu üye olmamasına karşın, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP’nin tek başına iktidara gelememesi üzerine 29 Haziran’da siteye eklendiği, 6 Şubat’ta da silindiği ortaya çıktı. Öte yandan Gül’ün, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde de diğer cumhurbaşkanlarının aksine, sadece özgeçmişine yer verildiği, basın açıklamaları, günlük programı ve konuşmaları için Gül’ün resmi internet sitesine yönlendirme linkinin konulduğu ortaya çıktı.

Gül’ün ismi, fotoğrafı ve özgeçmişi, AKP’nin resmi internet sitesindeki “Kurucu Üyeler” bölümünden çıkarıldı. İktidar aleyhine, cemaate yakın medya organlarında açıklamalar yaptığı ve yazılar yazdığı gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen eski Dışişleri Bakanı ve AKP kurucular kurulu üyesi Yaşar Yakış da, Gül gibi listeden çıkarıldığı görüldü.

Tarihler dikkat çekiyor

Gül’ün isminin AKP’nin resmi internet sitesine eklenmesi ve çıkarılmasına ilişkin tarihler dikkat çekiyor. AKP’nin kuruluş sürecinde Fazilet Partisinden ayrılan Abdullah Gül dahil 50 milletvekili kurucu üye olmamış ancak, “doğal kurucu üye” sayılmıştı. Bu yüzden Gül başta olmak üzere Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik gibi kuruluş aşamasında yer alan isimler partinin internet sitesindeki kurucu üye listesinde yer almamıştı.

Oy kaybedince eklediler

Ancak AKP, 7 Haziran seçimlerinde oy kaybına uğrayarak, tek başına iktidar olamamıştı. Bunan üzerine resmi kurucu üye olmamasına karşın 7 Haziran seçimlerinden iki hafta sonra 29 Haziran’da Gül, partinin “kurucu üyeler” listesine eklendi. Parti, son olarak internet sitesini 6 Şubat’ta güncelledi. Yeni güncellemeden sonra Gül’ün isminin listede olmadığı görüldü.

Arınç konuştu, Gül gitti

Gül’ün isminin listeden çıkarılmasının, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın CNN Türk’te parti yönetimini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren açıklamalarının ardından yapılması dikkat çekti.

Saat saat Gül operasyonu

Gül, AKP’nin sitesindeki Kurucu üyeler sayfasına 29 Haziran 2015 tarihinde saat 04.29’da eklendi. Bu tarih ve saattten sonra “Kurucu Üyeler” sayfasında iki güncelleme daha yapıldığı belirlendi. Ancak bu güncellemelerde Gül’e dokunulmazken, 6 Şubat 2016 tarihli ve 06.15 saatli güncellemede Gül’ün adı silindi.

Gül için tıklayın’

Öte yandan Gül’ün Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinden de silinmeye başlandığı ortaya çıktı. Saray’ın resmi internet sitesinde eski Cumhurbaşkanlarının tamamının fotoğrafları, özgeçmişleri, resmi sitede yer alıyor. Gül’den önceki iki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Süleyman Demirel’in ise fotoğraflarının ve özgeçmişlerinin yanısıra, görev yaptıkları döneme ait basın açıklamaları, günlük program arşivi ve konuşmalarına da yer veriliyor. Ancak eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sadece özgeçmişi ile tek bir fotoğrafının sitede bırakıldığı görülüyor. Gül ile ilgili ayrıntılı bilgi için Gül’ün internet sitesi olan abdullahgul.gen.tr sitesine yönlendirme linkinin konulmuş olması ise dikkat çekiyor.

7 yıllık kesinti

Sitenin bu haliyle, Cumhurbaşkanlığı tarihi Gül’ün Cumhurbaşkanlığı yaptığı 7 yıllık dönemi kapsayan bir kesintiye uğruyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin günlük program arşivi, 28 Ağustos 2014’te tam da Gül’ün görevi devrettiği gün başlıyor. Sezer’e ilişkin program arşivi ise Ağustos 2007’de son buluyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler