''AKP mitinginde cüzdanı çalınıyor, 'hırsız var' diye bağıramıyor''

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu mitinglarine devam ediyor... Kılıçdaroğlu Adana'daki konuşmasında, ''Bugün gazetelerde var okumuşsunuzdur. Erdoğan’ın mitingine gidiyor bir vatandaş, cüzdanı çalınıyor. Adam hırsız var diyecek ama korkudan söyleyemiyor, söylese dövecekler.'' dedi.

Yayınlanma: 08.03.2014 - 14:05
Abone Ol google-news


İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Ben şimdi söz veriyorum halkın iktidarında kul hakkı yiyenlerden hesabını soracağım.

Kendilerin egelince para var, yedi sülaleleri zengin oldu. Oğlunun evinden çıkan para 1 milyar dolar civarında.

Adana mitinginde 'hırsız' sloganları - VİDEO

SKYPE İLE OĞLUMLA KONUŞUYORUM... MONTAJLA BAKALIM

Diyor ki bunlar montaj. 'Kılıçdaroğlu’nun da sesini montajlarım' diyor, hadi bakalım... Adam gibi adamsan, namuslu adamsan, dürüst adamsan. Benim oğlum Güney Kore’de doktora yapıyor. SKYPE üzerinden oğlumla arada konuşuyoruz. Montajla bakalım ne çıkacak. Oğlum bana “Babacığım şu kadar kaldı” diyecek mi?

Kendi hırsızlığını kapatmak istiyor. Başbakanlık koltuğunda şaibeli bir adam oturamaz.

Yürütme organının başıyım diyordu. Biz zaten senin yürütme organının başında olduğunu biliyoruz.

AKPARTİ MİTİNGİNDE CÜZDAN ÇALINIYOR, KORKUDAN HIRSIZ VAR DİYEMİYOR DÖVECEKLER DİYE

Kozan’a da bu yakışır zaten. Atatürk’ün gençliğisiniz. O gençler bir diktatöre diz çöktürdüler, hepsinin alnından öpüyorum. TBMM’de bekleyen fezlekede var. Muammer Güler, Zafer Çağlayan 58 kere rüşvet almış. AKP’ye oy veren yurttaşlarıma seslenmek istiyorum.

Vallahi bu güzel sloganları Kozan’da duymak bana gurur veriyor (Sloganlar: Ak pak dediler, paraları yediler, hırsız başbakan) Kozan 30 Mart’ta tarih yazacak, Türkiye’ye örnek olacak. Birleşe birleşe kazanacağız.

Bugün gazetelerde var okumuşsunuzdur. Erdoğan’ın mitingine gidiyor bir vatandaş, cüzdanı çalınıyor.  Adam hırsız var diyecek ama korkudan söyleyemiyor, söylese dövecekler.

ÖĞRETMENLER ATANACAK

Şimdi sizin başınıza bela örmeye çalışıyorlar. Kentsel dönüşüm deyip sizi başka yere sürmeye çalışıyorlar. O kentsel dönüşümü Ankara’da nasıl yaptıysak Kozan’da da öyle yapacağız. Kimseyi mahallesinin dışına sürmeyeceğiz. Bugün Dünya Kadınlar Günü... Çok sayıda bacımız var.

Geçmişte bir siyaset yapıyorlardı başörtüsü üzerinden... Bütün Kozanlılar duysun
İster başı açık, ister başı kapalı her kadının başımın üzerinde yeri vardır. Türkiye’yi değiştirecek kadınlardır. 

Bunlar köşeyi döndüler... Bu ülkede bir ahdım var. İşsizlik denen belayı bitireceğim. Öğretmenler atanacak ve öğrencilerle kucaklaşacaklar. Bir baba geldi inanın çocuk gibi ağladı. 10 yıldır atama bekliyor dedi.

Söz verdim, bütün öğretmenler öğrencileriyle buluşacaklar."

'Meydanda taşıma yok'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya mitinginde yaptığı konuşmada, "Bu ülkeye temiz siyaseti getireceğiz" diye seslendi. "Meydanda taşıma yok" diyen CHP Genel Başkanı, alanda hep Malatyalıların olduğunu fakat sadece 2 kişinin dışarıdan geldiğini söyledi. Dışarıdan gelen kişilerin CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı ve Elazığ il başkanının olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Yine de ben bir yoklama yapayım" diyerek tek tek ilçeleri sayan CHP Genel Başkanı, "Sizin kardeşiniz Kemal da burada" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şöyle dedi: "Bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamasını isteriz. Her evde huzur olsun, her evde tencere kaynasın isteriz. Kaysının alın terini Malatya kazansın isteriz. Temiz bir siyaset istiyor musunuz? Kul hakkı yemeyen bir siyaset istiyor musunuz? Her evde huzur olsun istiyor musunuz? O zaman bir adresiniz var, adres 6 Ok, adres CHP. Temiz siyasetin özelliği halka hesap vermekten geçer.

 

'BİR CAMİ VARDI YIKTILAR'

Şurada bulunduğumuz alan Sümerbank fabrikasının bulunduğu alandır. Başkalarına verdiler. Bir cami vardı, onu da yıktılar. Kazara CHP böyle bir şey yapsa şimdi kıyamet kopmuştu.

 

'ÖNCE BAŞÇALAN DUYSUN'

Düne kadar kadınlarımızın başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı. Önce başçalan duysun, ister başı açık olsun, ister başı kapalı olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Türkiye ayrıştı. Adeta biri birine düşman gibi bakıyor insanlarımız. Böyle bir Türkiye istemiyoruz biz.

Bu ülkede siyasetçi hırsızlık yapmasın istiyoruz.

 

'BU ÜLKENİN NÜFUSUNUN YARISINDAN FAZLASI BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNDA BİR BAŞÇALANIN OLDUĞUNA İNANIYOR'

Artık bu ülkenin nüfusunun yarısından fazlası Başbakanlık koltuğunda bir başçalanın olduğuna inanıyor, o koltuk asla ve asla kirli insanların oturacağı koltuk değildir, o koltuk şaibeli insanların oturacağı koltuk değildir, o koltuk halka hesap vermeyi namuslu görev sayan insanların oturacağı koltuktur.

17 Aralık'ta sabahleyin polisler belli yerleri basıyorlar. Sabahın saat 8'i 2 geçe. Başçalan oğluna telefon ediyor. 'Hep beraber paraları sıfırlayın' diyor.

Bir Başbakan'ın oğlunun evinde, devletin bankaları var, özel bankalar var, 1 milyar dolar para evde niye tutulur da bankaya yatırılmaz, bu para helal midir, haram mıdır? Ayın 30'u geliyor, sandığa gideceksin, elini vicdanına koy ve öyle git ve asla şunu söyleme 'ben harama ortak olacağım' deme, helale ortak ol, CHP'nin mührüne bas evet oyunu.

 

'SENİN UNVANIN ARTIK BAŞÇALANDIR'

Diyor ki 'bunlar montaj'. Kendisine söyledim. Sen bu kasetlerin doğru olmadığını mı söylüyorsun, o zaman Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının kayıtları var. O kayıtları açıkla. Açıkladı mı, niye açıklamıyor? Sen açıklamadığın sürece ben sana Başbakan demeyeceğim. Senin unvanın artık başçalandır.

 

'BUNUN HESABINI SORMAZSAM BEN NAMERDİM'

Allah kimseyi yere bakar hale getirmesin. Çünkü utanma duygusu insana özgüdür. Bu adamlarda utanma duygusu yok. Hala milletten oy istiyorlar. Yüzüne gözüne dursun, milleti soydun soğana çevirdin, hala nasıl oy istiyorsun sen. Bunun bir işareti vardı, biliyorsunuz. Bu işaret şu, 4 bakan bir başçalan. Peki başçalan niye böyle. Çünkü 4 bakana diyordu ki beni koruyan bir bildiri yayınlayın. Başçalan Recep Tayyip Erdoğan nereye gidersen git, nereye kaçarsan kaç bunun hesabını sormazsam ben namerdim.

Bunların bir milletvekili var. 17 Aralık operasyonu oldu. 'Bizim günah işleme özgürlüğümüzü elimizden aldılar'. Hiç böyle bir şey duydunuz mu? Günah işleme özgürlüğü diye Müslümanlıkta bir şey var mı?76 milyonun vicdanına sesleniyorum. Günah işleme özgürlüğü Müslümanlıkta yoksa harama ortak olacak mısın, olmayacak mısın?

Hırsızlığın özgürlüğü mü olur? Türkiye bu yükü taşıyamaz. Yarın bu başçalan gitti diyelim başka bir ülkenin başbakanıyla karşılaştı. 'Hırsız bir adam geldi' diyecek. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunda o oturamaz.

Haram parayla umre yapıyorlar. Benim iki elim onların yakasında olacak.

 

'DEVLETİN OMURGASIYLA OYNADILAR'

Devletin omurgasıyla oynadılar, devleti çökertmek istediler, yargıya müdahale ediyorlar. Telefon açıyor, Adalet Bakanına, diyor ki 'falan işadamının mahkum olması lazım' diyor. Sen hakim misin?

 

'BEN SİZE BİR BAŞÇALANIN BİR GÜNLÜK FAALİYET RAPORUNU OKUYORUM'

Ben size bir başçalanın bir günlük faaliyet raporunu okuyorum. Sabah kalktığında yargıya müdahale ediyor. Hakim ayarlama programı. İkinci işi; iş takipçiliği, ihale takipçiliği, ihaleye fesat karıştırıyor. Üçüncü iş; öğleye doğru televizyon izlerken hemen açıyor telefonu Alo Fatih saati başlıyor, Alo Fatih bunu buradan çıkar diyor. Dördüncü işi Alevilere solculara karşı nefret söylemi, bu da onun görevlerinden birisi. Beşinci işi; imar rantları için arsa ayarlamak. Altıncı işi; yeni villalar için fayans ve tuvalet tercihini ortaya koymak. Yedinci işi, bugün kendim için acaba ne kadar para götürdüm onun hesabını yapıyor. Sekizinci işi Fenerbahçe Başkanlığına kimi getirelim. Dokuzuncu işi acaba ben milletin önüne çıkıp nasıl mağdur olduğumu anlatacağım bunun arayışı içinde. Onuncu işi; başörtüsü işini biraz siyasi alana çekelim, bunu biraz daha kaşıyalım. Bir başbakanın işi bunlar mı? Ayın 30'unda ona dersini vereceğiz. Sizi kandırdılar şimdi sizi kandırdıkları için onlara oy vermeyin, harama ortak olmayın." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler