Alan’ın adalet arayışı

Bakanlık görüşünü Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi.

Yayınlanma: 10.03.2014 - 22:46
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Alelacele hallettiler. Burada bir katakulli olduğu çok açık” dediği Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan MHP Milletvekili Engin Alan, Adalet Bakanlığı’na başvurarak yeniden yargılama için Yargıtay’a kanun yararına bozma isteminde bulunulmasını istedi. Diğer yandan Adalet Bakanlığı, Alan’ın bireysel başvurusuna ilişkin görüşünü Anayasa Mahkemesi’ne dün gönderdi. Alan, avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne üç ayrı başvuruda bulundu. Aradan üç ay geçmesine karşın dosyada bir gelişme yaşanmamıştı. Cumhuriyet’in aldığı bilgiye göre,
Anayasa Mahkemesi, Alan’ın başvurusuyla ilgili Adalet Bakanlığı’ndan görüş talep etti. Bakanlık dün gönderdiği görüşünde sadece bu konuda ulusal ve uluslararası mevzuat anımsatılarak takdirin mahkemeye bırakıldığı öğrenildi. Öte yandan Alan’ın avukatı Yakup Akyüz, kumpas tartışması ile TÜBİTAK’ın 5 No’lu harddiskin sahteliği konusunda hazırladığı rapor üzerine Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Dilekçede, bakanlığın Balyoz dosyasının bozularak yeniden yargılama için Yargıtay’a götürülmesi istendi. Avukat Akyüz konuya ilişkin, “Artık sözün bittiği yerdeyiz. Başbakan’ın bile ‘katakulli var’ dediği bu davada Adalet Bakanı’nın yeniden yargılama için adım atması gerekiyor” dedi.

AP’den Alan’a ilgi

Avrupa Birliği Parlamentosu’ndan üç kişilik bir heyetin geçen hafta Ankara’ya gelerek Alan ile tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nde görüştüğü ifade edildi. Parlamenterlerin ayrıca görüştüğü avukat Akyüz’e Alan’ın durumunun Avrupa’ya taşınacağı söylendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler